Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlara kaynak yaratmak amacıyla meclis toplantısında görüşülen lunapark alanının satışı için yapılan oylamada 44-44 beraberlik çıkmasına karşın Meclis Başkanının oyunun iki oy yerine sayılmasıyla 45-44 kabul edildi. Bir gün önce lunapark alanı satılmasın, meydan yapılsın diyen CHP’den iki isim meclis toplantısına katılmaması ise toplantının en dikkat çeken ayrıntısı oldu. 

 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı son toplantısı dün Meclis Başkanvekili Ramazan Bahçavan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin bir numaralı gündem maddesi olan Lunapark alanının satışıyla ilgili konuda yapılan oylamada 44-44 beraberlik çıktı. Oyların beraberliği durumunda meclis başkanının oyunun iki oy yerine sayılması kuralıyla Lunapark alanının satışına vize çıktı. Oylamayla ilgili asıl dikkat çeken detay ise meclis toplantısından bir gün önce alanın satılmaması için Lunapark alanının önünde basın toplantısı düzenleyen CHP’den iki üyenin, ittifak yaptığı İYİ Parti’den de bir üyenin meclis toplantısına katılmaması oldu.  CHP’den Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, Halime Nalan Korkmaz ve İYİ Parti’den de Emine Nur Çöller eğer bugün toplantıya katılıp partilerinin aldığı grup kararına uysalardı lunapark alanının satışının önüne geçilecekti. Toplantı öncesinde üzerinde tartışılması beklenen madde saniyeler içinde oylanıp kabul edilirken, lunapark alanının satışının muhalefeti fazla rahatsız etmediği yorumlarına neden oldu.  Lunapark alanın satışıyla ilgili gündem maddesini takip ettikten sonra meclis toplantısı bitmeden salonu terk eden CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın da, sosyal medya hesabından oylamaya katılmayan meclis üyelerine sitemde bulundu.

 

DİLEK YALÇIN SOSYAL MEDYADAN BOMBALADI

 

Yalçın şu açıklamada bulundu; “Yaklaşık 12 gündür sürdürdüğümüz, kent meydanı olarak halkımızın kullanımına açılmasını istediğimiz Lunapark alanının satışı 44-44 olarak oylandı. Meclis başkanının 2 oy hakkıyla 44-45 olarak satışa onay verildiği kayıtlara geçti. Büyükşehir Belediye meclis toplantısına Edremit meclis üyelerimizden Selman Hasan Arslan, Halime Nalan Korkmaz, Altıeylül meclis üyesi Emine Nur Çöller(İYİ Parti) katılım sağlamadıklarından dolayı Büyükşehir’deki çoğunluğumuz yetmemiştir. Kentimiz için satışa onay vermeyen CHP, İYİ Parti ve Demokrat Partili meclis üyelerimize teşekkürler. Meclise katılmayan üyelerimizi sizlerin ve kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz”

 

BALIKESİR’E KAZANDIRILACAK

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ve ilçelerdeki yatırımı devam eden projelerine kaynak sağlamak, belediye gelirlerini arttırmak ve taşınmazların imar planındaki kullanım amaçlarına yönelik satışı planlanan 7 bin 114 metrekare yüzölçümüne sahip lunapark alanı için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kıymet ve Takdir Komisyonu tarafından 22 milyon 766 bin lira 528 lira değer biçti. Satışıyla belediye yatırımlarına kaynak olacak alanın Balıkesir’e de otel alanı, alışveriş merkezi  vb. gibi önemli bir yatırım olarak şehre kazandırılacak.