Özel Balıkesir Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulu, yeni okul hizmet binasının açılışını dün düzenlediği törenle açtı. Bin metrekaresi kapalı toplamda 2 bin metrekare alan üzerine kurulu Okul, eğitim kalitesi ve öğrencilere sağladığı imkanlarla öne çıkıyor.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumu’na bağlı Özel Balıkesir Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulu yeni hizmet binasının açılışını dün düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Açılış törenine; Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Şahin, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan, Okul kurucuları Murat Yıldırım, Barış Yılmaz, eğitim camiası temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

NİTELİKLİ LİSE NİTELİKLİ
ÜNİVERSİTEYE AÇILAN KAPIDIR

Kurumun misyonu ve vizyonu hakkında bilgi veren Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulu Müdürü Tuğçe Achmet, “12 yıldır Fen Bilimler Eğitim Kurumu olarak hizmet verdiğimiz Balıkesir’de yeni okul binamızı açtığımız için çok mutluyuz. Adil, bireysel farklılıklara saygı duyan, çağdaş yaklaşımı benimseyen, değişim ve gelişime açık, okul sürecinin yapılandırılmasında öğrenci, öğretmen veli ilişkilerini önemseyen bir hizmet anlayışımızla Balıkesir’e hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Fen Bilimleri Okulları Olarak Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kendini tanıyan, düşünen, sağlam karakterli nesil yetiştirmek en büyük idealimizdir. Nitelikli bir lise nitelikli bir üniversiteye açılan bir kapıdır. Kurum olarak bu yola çıktığımız ilk günden beri deneyimli eğitimci kadromuzla personelimizle çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek için çabaladık ve çabalayacağız” dedi.

TAM TEŞEKKÜLLÜ OKUL
Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulu’nun 55 yıllık tecrübesini Balıkesir’e getirdiklerini ve tam teşekküllü yeni okul hizmet binasında hizmet vereceklerini belirten Kurucu Temsilcisi Barış Yılmaz ise; “Biz İstanbul merkezli Nazmı Arıkan Fen Bilimleri Okulu’nun Balıkesir şubesiyiz. Kurumun 55 yıllık bir geçmişi var ve öğretmen merkezli bir yapı. 2006 yılından bu yana eğitim sektörünün içerisindeyiz. 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni binamızı açmış bulunmaktayız. Daha öncesinde dershanecilik yapıyorduk. Dershaneler kapatılıp temel liselere dönüştürülürken temel liseye geçtik. Okulumuz toplamda bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 2 bin metrekare alan üzerine kurulu. Kapalı alan olarak baktığımızda ise 4 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. Konferans salonu, kapalı spor salonu, laboratuvarı, ibadethanesi, yemekhanesi, kütüphanesi ve kantiniyle tüm ihtiyaçlara karşılık veren bir okul binasına sahibiz. Şu anda 30 öğretmenimiz var. 120 civarında da öğrencimiz var. Tam gün eğitim veriyor” dedi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)