Öz Orman-İş Sendikası Balıkesir Şubesi, 3. Olağan Genel Kurulunu Otel Basri’de gerçekleştirdi. İki başkan adayının listesinin yarıştığı kongrede mevcut Şube Başkanı Hasan Hüseyin Çorum, delegelerin desteğini alarak güven tazeledi.

Genel Kurul Toplantısına; Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Çelik, Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı ve delegeler katıldı. Selamlama konuşması yapan Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, Öz Orman-İş Sendikası Balıkesir Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı uğurlu olmasını diledi. Sendikaların çalışanların şartlarının iyileştirilmesi ve gelirlerinin arttırılması adına önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Kırcı, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’nün de faaliyetleri ve çalışmalarıyla birçok büyük şehri geride bıraktığına dikkat çekti. Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, 15 yıl önce başlayan örgütlenme sürecinde önemli kazanımlar ve haklar elde ettiklerini söyledi. Aslan, “15 yıl öncesinde başlayan örgütlenme sürecinde önemli kazanımlar elde ettik. Öncesinde çok zor günler yaşadık. 120 günü tamamlayan işçi sayısı bir elin parmakları kadardı. 120 günü dolduramadığı için bu çağda sağlık hizmetlerini alamıyordu. İlacını alacak karne yoktu. Ya bir memur arkadaşının sağlık karnesine yazdırıyordu ya bir köy muhtarının karnesine yazdırıyordu ilaçları. İşletme müdürleri, bölge müdürleri de zor günler yaşıyordu. Siyaset o kadar etkiliydi ki kurumun üzerinde onu çıkar bunu işe al diye baskı yapıyordu. Ne yapsın işletme müdürü ne yapsın bölge müdürü. Çok şükür o günlerden bugünlere geldik. O dönem en az kazanan işçileri arasındaydık, bugün Türkiye’nin en iyi kazanan işçileri arasında yer alıyoruz. Yeterli midir? Yeterli değildir. Çünkü Türkiye büyüyor, Türkiye gelişiyor, bizde bu büyümeden, gelişmeden payımızı almak istiyoruz. Bunun yolu hepimizin işini iyi yapmasından geliyor” dedi. Öz Orman-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Hüseyin Çorum ve diğer başkan adayı Hüseyin Zorlu’nun yarışında mevcut başkan delegelerin büyük bölümünün desteğiyle güven tazeledi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)