İl Emniyet Müdürlüğü ‘Güvenli Okul Uygulaması’ kapsamında çocukların ve gençlerin korunmasına yönelik suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması için çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

POLİS ÖĞRENCİLERİ KORUMAK İÇİN DEVREDE
Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde, uyuşturucu kullanımı ve dağıtımının engellenmesi amacıyla oluşturulan Emniyet Müdürlüğü KOM Şube bünyesinde oluşturulan Narkotimler, yeni eğitim-öğretim yılında uyuşturucu ile kesintisiz mücadele için çalışma başlattı. Bu kapsamda önceki gün çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim uygulaması yapıldı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada söz konusu denetim uygulaması ile; eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi amacıyla çocuk ve gençlerin suça sürüklenmesi ve suç mağduru olmalarının engellenmesi, uyuşturucu satan ve aranması olan şüphelilerin yakalanması, ilköğretim çağındaki çocuklar ile ortaöğretim ve üniversite çağındaki gençlerin her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması amaçlandığı bildirildi.

NARKOTİK KÖPEKLER DE GÖREVDE
Uygulama süresince okul çevreleri, internet ve oyun salonları, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, bahis oynatılan işletmeler, kahvehaneler, parklar, bahçeler, metruk binalar ve okul çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüphelilere yönelik denetimler yapılırken Narkotim ekiplerine özel eğitimli narkotik dedektör köpekleri de eşlik etti. Polisten izin alan çocuklar narkotik köpekleri sevdi.
Yeni eğitim ve öğretim yılının madde bağımlılığı ile mücadele açısından da güvenli geçmesi amacına yönelik olarak uygulamaların yıl içerisinde devam edeceği belirtildi. Yapılan ilk uygulamada, 15 ekip 132 personel 12 motosiklet ve 3 Narkotik dedektör köpeği görev alırken,  290 şahıs ve 54 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edildi. 2 araca ise para cezası uygulandı.