Balıkesir protokolü ‘Kış’ toplantısı yaptı. Vali Ersin Yazıcı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Emniyet Müdürü ile Jandarma Komutanı, Milli Eğitim Müdürü, diğer kurum ve kuruluşların üst düzeydeki yetkilileri katıldı.

MEVSİM TEDBİRLERİ ELE ALINDI

Valilik Kocaseyit Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda, kış mevsimi nedeniyle il genelinde alınacak tedbirler, mevsim boyunca yürütülecek çalışmaları ve kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması hususları görüşülüp çalışmalar gözden geçirildi. Vatandaşların kış aylarını daha sağlıklı ve huzurlu şekilde geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Vali Yazıcı, ağır kış koşullarının önceden alınacak tedbirlerle bertaraf edilmeye çalışılacağını belirtti. Ersin Yazıcı, “Bu dönemde alınacak tedbirlerle alakalı ilgili kurum ve kuruluşlarımızla yapılan hazırlıkları yeniden gözden geçirmek ve koordinasyonu gerektiren hususlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik. Kurumlarımızın hepsine görevler düşüyor. Bu kapsamda, önceki yıllarda aldığımız tedbirler de bize yol gösterecek. Yaşadığımız problemleri de dile getirerek aynı sıkıntıları yaşamamak için neler yapabileceğimizi tartıştık. Vatandaşlarımızın karayollarında can ve mal kaybını korumak adına hepimize görev düşüyor. Kış mevsiminin olumsuz yöndeki etkilerinin azaltılması ve aksamaya meydan vermemek için tam koordinasyon sağlamalıyız. Yoğun kış döneminde bizim için en önemli unsurlardan birini oluşturan trafik güvenliğinin sağlanmasına büyük önem vermeliyiz” diye konuştu.

ASILSIZ İHBARLAR

Vali Ersin Yazıcı, toplantıda ilgili kurum ve kuruluşlardan koordineli halde olmalarını ve kış şartlarında yapılacak çalışmalarda kullanılacak araçların bakımlarını da bir an önce yaptırmalarını istedi. Yazıcı, vatandaşlardan 112 Acil çağrı Merkezi’ne asılsız ihbarda bulunmamaları gerektiğinin altını çizdi.

TRAFİK VE ASAYİŞ

Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Ziver Kaya tarafından şehir içi trafik, ulaşım konusunda genel ve teknik bilgiler içeren bir sunum yapıldı. Toplantıda, trafik güvenliğinin sağlanmasından, kolluk kuvvetlerinin emniyet tedbirleri almasına, sağlık ve eğitim hizmetlerinin aksatılmamasından ana arterlerin açık kalmasına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunuldu.