Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulunda, eğitimin kalitesini daha ileri düzeye taşımak için AYMEYO Ruhunu Yaşat, Okuluna Kalıcı Eserler Bırak” sloganı çerçevesinde ilk uygulama hayata geçirildi.

Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulunda, eğitimin kalitesini daha ileri düzeye taşımak, öğrencileri uygulamaya yönlendirmek ve bölümler arası iş birliği ve rekabeti arttırmak amacıyla ortaya konulan “AYMEYO Ruhunu Yaşat, Okuluna Kalıcı Eserler Bırak” sloganı çerçevesinde ilk uygulama hayata geçirildi. Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri tarafından, tarihteki ilk Türk halısı olarak bilinen Pazırık Halısının motifi, ders kapsamında iplikler yerine tamamen doğal taş, kömür, tuğla kırıntısı, kil gibi maddeler kullanılarak yapıldı. Doğal malzemelerle yapılan Pazırık Halısı, kalıcı olması ve bozulmaması için öğrenciler tarafından epoxy uygulaması ile okul girişinde zemine monte edildi.
Ayvalık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Dinç; eseri okula kalıcı olarak kazandırdıkları için çalışmada emeği geçen Müdür Yardımcısı Mimari Restorasyon Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Figen Erdoğdu’ya, dersi veren öğretim elemanı Barış Kandemir’e ve eserin epoxy uygulamasında sponsor olan usta Yener Çoban’a teşekkür etti.