Yılbaşlarının olmazsa olmazları olan ve bu yıl 70 milyon lira büyük ikramiyesi olan Milli Piyango biletleri çekilişe saatler kala tükendi.

Milli Piyango’nun büyük ikramiyeyi 70 milyon lira olarak belirlediği yılbaşı piyango biletleri çekilişe saatler kala tükendi.  Piyango bileti almayı son güne bırakanlar çok az sayıda kalan biletlere hücum etti.  Yılbaşı biletlerinin 29 Kasım tarihinden bu yana satışta olduğunu kaydeden Milli Piyango Satıcısı İsmail Yakan, “ Bir aylık süreçte vatandaşlar Milli Piyango Biletlerine yoğun ilgi gösterdi. İnsanlar senede bir kez de olsa şansını denemek istiyor. Büyük ikramiyenin de 70 milyon lira olması insanlar umut yarattı. Belki bana da çıkar diye düşününler bilet aldı. Son gün itibariyle sabahtan 100’e yakın biletim vardı. Son gün olması itibariyle de insanlar son kalan biletlere rağbet gösterdi. Akşam saatlerinde piyasada bilet bulmak mümkün olmaz” dedi.

 

KENDİME DE AYIRDIM

Uzun yıllardır şans oyunları satıcılığı yaptığını ve bu zamana kadar verdiği en büyük yılbaşı ikramiyesinin 100 bin lira olduğunu belirten Milli Piyango Satıcısı İsmail Yakan, “ Bu zamana kadar verdiğim en büyük yılbaşı ikramiyesi 100 bin lira oldu. Hatta onun da farklı bir hikayesi var. İkramiyeyi alan kişi tezgahta bilet alırken, önce şanslı bileti alıp sonra bıraktı ve son olarak yine aynı bileti almıştı. O bilete 100 bin lira ikramiye çıkmıştı. Eğer ilk aldığı bileti bıraksaydı o ikramiye başka birine çıkacaktı” dedi. Kendisine de yılbaşı bileti bıraktığını belirten Yakan, “ İlk gelen biletlerden kendime de ayırdım. Büyük ikramiyeyle ilgili hiç plan kurmadım, eğer insan o kadar parayla ilgili plan kurarsa kafayı yer. Çıksın gerisine bakarız” dedi.