Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında 12-29 yaş arası gençlere yönelik “Sağlıklı Hayat Senin Elinde” projesi işbirliği protokolü imzalandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca, gençlerin ve gençlik gruplarının ihtiyaçlarını dikkate alarak, gençlerin kişisel ve sosyal gelişiminin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlanması, karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımının artırılması, gençlik ve spor hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesi amacıyla Gençlik Projeleri Destekleme Programı gerçekleştiridi.

Gençlik Merkezi Kültür Spor Kulübü Derneğince; bağımlılıkla mücadele başlığı altında, gençlerin bağımlılıkla mücadele alanında üretim yapmalarını (kısa film, kamu spotu, fotoğraf, tiyatro gösterisi vb.) ve bu ürünlerini akranları ile birlikte sergilemelerini ya da yarışmalarını sağlayacak projeler kapsamında, Gençlik Projeleri Destekleme Programına sunulan “Sağlıklı Hayat Senin Elinde” projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca desteklenmeye uygun görüldü.

Bu kapsamda Vali Yardımcısı Mustafa Çek Başkanlığında, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Yakup Yıldız, Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet İnan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı, Psikologlar, Gençlik Liderleri, Gönüllü Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençlerle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda proje faaliyetleri konuşuldu.

Projenin daha sağlıklı yürütülebilmesi için ilgili kurumlardan görevlendirilen Sosyolog, Eğitim Uzmanı, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı, Psikologlar, Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençlerinde içinde yer aldığı 27 kişilik geniş bir proje ekibi oluşturuldu. Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi ile işbirliği protokolü çerçevesinde 9 ay boyunca ilgili etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Ortaokullarda yapılacak tiyatro gösterileri için, gönüllü gençlerden oluşan tiyatro ekibinin hazırlamış olduğu tiyatro metni proje ekibi tarafından incelendikten sonra Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na gönderilecek..