Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir mitinginde sıraladığı müjdeler arasında yer alan kent içerisinden geçen tren yolunun kaldırılması projesi heyecan yarattı. Balıkesir kent merkezini ikiye ayıran, başta araç ve yaya trafiğinde zorluklara neden olan tren yolunun şehir dışına taşınmasıyla mevcut bölge büyük bir meydanı bulunmayan Balıkesir’e kent meydanı olarak kazandırılacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kuva-yi Milliye Meydanı’nda düzenlenen miting esnasında; “Balıkesir ortasından geçen tren yolunun şehir dışına alınması da gündemimizde. Mevcut tren yolunu da kent meydanı yaparak, sizlerin hizmetine sunacağız” sözleri sonrasında gözler Balıkesir kent merkezini ikiye ayıran tren yoluna çevrilmesine neden oldu.  Erdoğan’ın Balıkesir ile ilgili en dikkat çeken seçim vaatleri arasında yer alan tren yolunun kent merkezinin içerisinden geçip, şehrin ikiye ayırması Balıkesir’in uzun süredir kanayan yarası olarak bir kenarda bekliyordu.  Tren yolunu şehir dışına çıkaracak projenin maliyeti ve bürokrasiden dolayı siyasilerin üzerinde çalışmaktan uzak durduğu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle ilgilenmesi sorunun çözümü açısından umut ışığı oldu.

BALIKESİR MEYDANA KAVUŞUYOR!

Şehri bir uçtan bir uca ikiye ayıran, başta araç ve yaya trafiği açısından kent içindeki ulaşımı sekteye uğratan tren yolunun yerine de kent meydanı yapılacak olması ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Şehirlerle birlikte anılan büyük kent meydanından mahrum olan Balıkesir, tren yolunun şehir dışına çıkarılması sonrası yapılacak olan yeni meydanla kentle özdeşleyecek meydana kavuşacak.