TEMA Vakfı’nın Balıkesir’deki yeni il temsilcisi Metin Kuter oldu. Vakfın en büyük gücünün gönüllüler olduğunu vurgulayan Kuter, herkesi TEMA’ya destek vermeye çağırdı

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği’ni gönüllü olarak sürdüren Hilmi Korhan Yakut, görevini yeni i temsilcisi Metin Kuter’e devretti. Atatürk İlkokulu sınıf öğretmeni olan Metin Kuter bugün Satsuma Kır Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğinde TEMA yöneticileri, gönüllüler ve yavru Tema ile bir araya geldi. TEMA’nın eski il temsilcisi Prof.Dr. Abdullah Soykan da etkinliğe katıldı.

Başta toprak olmak üzere TEMA Vakfı’nı temsil etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Kuter, “Bugün ülke genelinde 700 bini aşkın gönüllüsü, TEMA Vakfı’nın en büyük gücü olmuştur. Balıkesir’in doğal varlıklarını ve sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibimle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturarak ilimizdeki gönüllü sayımızı arttırıp, ilimize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız. Bunun içinde her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

HEDEF YAŞANABİLİR BİR GELECEK

Toprağı bereketli, havası temiz, dereleri çağlayan, yaşanabilir bir gelecek için çalışmalar gerçekleştireceklerini belirten TEMA Balıkesir Temsilcisi Metin Kuter, ” Bu kapsamda doğal varlıkların korunması için kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları yürütecek; verimli tarım topraklarının, su varlıklarının, mera ve orman alanlarının korunması için çalışacağız. Ekolojik okuryazar bireylerin yetişmesi için okullar ve gönüllü öğretmenlerle iş birliği gerçekleştirip,  TEMA Vakfı’nın ücretsiz doğa eğitimlerini toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştıracağız” diye konuştu.