Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

TÜKETİM AZALDI FİYAT DÜŞTÜ!

2024 yılının başından bu yana ayda en az iki kez fiyatı artan kırmızı etin fiyatı aylar sonra ilk kez düştü. Uzmanlar kırmızı et fiyatındaki düşüşte ithal hayvan alımı ve tüketimde yaşanan daralmanın etkili olduğu belirtti

2024 yılının başından bu

Kurban Bayramı’na bir aydan kısa bir süre kala kırmızı et fiyatında düşüş yaşandı. 2024 yılının başından bu yana zam üstüne zam gelen kırmızı ette ilk kez bu ay içerisinde fiyatında düşüş yaşandı. Piyasada kesilecek hayvan bulunmamasının yanı sıra, üretim girdi maliyetlerinde yaşanan artışın fiyatlara da yansımasıyla birlikte kırmızı et fiyatları rekor seviyelerde zam gelmişti. Kurban Bayramı öncesinde vatandaşın zor duruma düşmemesi için harekete geçen Et ve Süt Kurumu, ithal hayvan hamlesiyle piyasaya müdahale etti.

İTHAL HAYVANLA PİYASAYA MÜDAHALE!

Fiyat artışına paralel tüketimin azalmasıyla ve ithal hayvanların piyasaya girmesiyle birlikte kırmızı et fiyatı yüzde 10-15 arasında bir düşüş yaşandı. Kurban Bayramı’na kadar kırmızı et fiyatlarının kontrol altında tutulacağı ithal hayvanlarında pazara girmesiyle birlikte kurbanlık hayvanda sıkıntı yaşanmayacağı kaydedildi.   Bir ara 400 liraları bulan karkas et fiyatları 380-390 liradan 355-360 lira kadar düştü. 2024 yılının ocak ayında 400 liradan satılan kırmızı et, 600 liraya bulmasına rağmen Et ve Süt Kurumu’nun müdahalesi ve tüketimindeki azalma sonrasında 540 liralara kadar geriledi.