Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden 360 personelin işten çıkartıldığıyla ilgili sosyal medyada dolaşan iddiaların iç yüzü ortaya çıktı.  Geçtiğimiz dönemlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden mezarlık, temizlik ve ilaçlama işini alan Biopest ve Öz Görkem firmalarının iki aydır personele para ödemediği öğrenilirken, Büyükşehir yönetimi olaya el koyarak firmalarla ihaleleri iptal etti.  Personelin İŞKUR üzerinden çalışmaya devam edeceği ve firmaların ödemediği 2 aylık maaşın ödeneceği öğrenildi.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, mezarlık, temizlik ve ilaçlama işlerini yürüten iki firmanın ihalelerini fesh etti. Her iki firmanın da bünyesinde il genelinde çalışan 360 personelin iki aylık maaşlarını ödeyememesi nedeni ile ihale feshi işlemleri başlatılırken, bu ihalelerde personele dayalı hizmet alımı olmadığı için ihale bitiminde 360 personel belediye bünyesinde değil, firma bünyesinde kalıyor.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatı ile ihale feshi kapsamında firmalarda kalan personele sahip çıkılırken, 360 personelin içeride kalan 2 aylık maaş doğrudan belediye tarafından ödeneceği ve İŞKUR üzerinden çalışmaya devam edeceği öğrenildi.

 

İŞKUR ÜZERİNDEN İSTİHDAM EDİLECEK

 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işçilerin doğrudan belediyeye alınmasının mümkün olmaması nedeni ile Büyükşehir Belediyesi, firmalarda çalışan personelin mağdur olmaması için yeni bir adım attı. Bu haksızlığın karşısında dik bir duruş sergileyen Başkan Yılmaz,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu ile yaptığı görüşmelerin sonrasında işçilerin işlerine İŞKUR üzerinden devam etmesini sağlayacak. İşçiler, ihale feshinin akabinde İŞKUR üzerinden işlerini yapmaya ve düzenli maaş almaya devam edeceği bilgisine ulaşılırken belediye ile firmalar arasında kalan işçilerin böylelikle hak mağduriyetleri ortadan kalkacak.

 

HAŞERE İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ise haşereyle mücadelenin kararlılıkla devam edileceğini vurguladı. Personelin İŞKUR üzerinden istihdamı sonrasında çalışmaların tüm hızıyla devam edeceği belirtilirken açıklamada şu ifadeler yer aldı: “20 İlçemizde sivrisinek konakçı uçkunlarına yönelik kanal sisleme, larva ve diğer haşere mücadele, mezarlık temizlik uygulamaları aralıksız sürdürülmektedir. Haşere ile mücadele çalışmaları halk sağlığı açısından önem arz ettiğinden yapılan mücadeleye yaz sezonunda da devam edilecektir. Bu kapsamda haşere mücadele faaliyetlerinin Büyükşehir Belediye Başkanlığımız koordinasyonunda ilçe belediyeleri ile birlikte yürütülmesi planlanmaktadır. Temiz bir çevre, sağlıklı bir toplum anlayışı ve vatandaşlarımızın yaz sezonunu huzurlu geçirmesi; ilaçlamanın etkin, sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yapılması amacıyla Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan insektisitler kullanılarak çalışmalarımız yüksek hassasiyet ve özveri ile sürdürülecektir”