Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek, İmamoğlu davası hakkında konuştu

Antalya’da düzenlenen 14 Büyükşehir

Antalya’da düzenlenen 14 Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdareleri “İklim Değişikliğine Uyumda Su Yönetimi Çalıştayı” programında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zeybek, “CHP’li belediyeciliğin başarısından kimse korkmasın, kimse uydur kaydır mahkeme kararlarıyla, yerel yöneticilerimizin siyasetten men edilmesi yönünde sakın ola bir yanlışın içine gitmesin. Bunun Türkiye’ye neden olacağı tahribat, Türk ekonomisine vereceği zarar ve Türkiye’deki yüzyılı aşkın cumhuriyetimize ve demokrasimize uğratacağı hasarın boyutunu kimse kestiremez” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 14 Büyükşehir Belediyesi’nin katılımıyla Su ve Kanalizasyon İdareleri “İklim Değişikliğine Uyumda Su Yönetimi Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştaya, CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, su kanalizasyon idarelerinin en büyük problemlerinden birisinin ülkenin ekonomik durumu olduğuna işaret ederek, şu ifadelere yer verdi: “Su kanalizasyon idarelerimizin en büyük problemlerinden birisi de doğrudan doğruya ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlarımızın ödedikleri bedellerle hizmetlerini karşılamasıdır. Bugün Türkiye’de 17 bin TL asgari ücretle çalışmaya mahkum edilmiş nüfusun yüzde 50’si, 12 bin 500 TL’lik bir ücretle yaşamaya mahkum edilmiş 16 milyon emeklinin yüzde 80’i, aslında aldıkları hizmetin karşılığı ödedikleri bedelleri de zorlanarak yerine getirmektedir. Türkiye’de su ve kanalizasyon idarelerinin en temel sıkıntısı, maliyetleriyle hizmet bedelleri arasındaki dengenin giderek bozuluyor olmasıdır.”

“Türkiye demokrasisi büyük zarar görür”

Konuşmasının sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davasına ilişkin değerlendirmede bulunan Gökhan Zeybek, şöyle konuştu: “CHP’li belediyeciliğin başarısından kimse korkmasın, kimse uydur kaydır mahkeme kararlarıyla yerel yöneticilerimizin siyasetten men edilmesi yönünde sakın ola bir yanlışın içine gitmesin Bunun Türkiye’ye neden olacağı tahribat, Türk ekonomisine vereceği zarar ve Türkiye’deki yüzyılı aşkın cumhuriyetimize ve demokrasimize uğratacağı hasarın boyutunu kimse kestiremez. O nedenle, siyasette siyasetçinin rakibi siyasetçidir. Belediye başkanlarımızın karşısına onları yenebilecek adaylar çıkarabiliyorsanız çıkarın, onlarla yarıştırın. Belediye başkanlarımızın rakiplerini savcılar hakimler ya da kamu kurumlarının yöneticileri yapmaya kalkışırsanız bundan Türkiye demokrasisi büyük zarar görür.”