Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için ABD’ye gidecek

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington’da icra edilecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere 9-11 Temmuz 2024 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, NATO’nun 75’inci kuruluş yıl dönümüne tekabül eden zirvede; İttifak coğrafyasına yönelik meydan okumalar ve riskler karşısında teşkilatın, caydırıcılık ve savunma alanındaki gayretleri ile Ukrayna’daki durum ve bu ülkeye yönelik destek hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı belirtildi.

İttifak’a yönelik temel tehditlerden terörizmle mücadele konusunda atılan adımların da zirve gündeminde yer alacağı belirtilen açıklamada, “NATO’nun Asya-Pasifik bölgesindeki ortakları Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Yeni Zelanda’nın liderleri, Ukrayna Devlet Başkanı ve Avrupa Birliği temsilcileri de ilgili oturumlara iştirak edeceklerdir “denildi.

Ayrıca açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve marjında katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmelerinin öngörüldüğünü belirtildi.