Rusya Savunma Bakanlığı Evgeny Prigojin’in lideri olduğu güvenlik şirketi Wagner’in savaşçılarına seslenerek, ‘İhtiyatlı olmanızı ve mümkün olan en kısa sürede Rusya Savunma Bakanlığı veya kolluk kuvvetlerinin temsilcileriyle iletişime geçmenizi istiyoruz.

Rusya Savunma Bakanlığı Evgeny Prigojin’in lideri olduğu güvenlik şirketi Wagner’in savaşçılarına seslenerek, ‘İhtiyatlı olmanızı ve mümkün olan en kısa sürede Rusya Savunma Bakanlığı veya kolluk kuvvetlerinin temsilcileriyle iletişime geçmenizi istiyoruz. Herkesin güvenliğini garanti ediyoruz’ dedi.
Wagner lideri Evgeny Prigojin’in silahlı isyan başlatmasının ardından Rusya Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Wagner savaşçılarının böyle bir girişime katılmamaları istenerek, ‘Wagner savaşçılarına sesleniyoruz. Prigojin’in suç macerasına ve silahlı bir isyana katılmak üzere kandırıldınız’ ifadeleri kullanıldı. Wagner’e bağlı bazı savaşçıların Rus ordusu saflarına katılarak bu ayaklanmadan vazgeçtiği belirterek, ‘Çeşitli mangalardan birçok yoldaşınız hatasını çoktan anlayarak kalıcı konuşlanma yerlerine güvenli bir şekilde geri dönebilmek için yardım istedi. Bu yardım, başvuran tüm savaşçılara ve komutanlara tarafımızdan zaten sağlandı. Sizden ihtiyatlı olmanızı ve mümkün olan en kısa sürede Rusya Savunma Bakanlığı veya kolluk kuvvetlerinin temsilcileriyle iletişime geçmenizi istiyoruz. Herkesin güvenliğini garanti ediyoruz’ ifadeleri kullanıldı.