Adanademirspor maçının ilk 1 dakikası yerlerinden hareket etmeden durarak protesto eylemi gerçekleştiren  Balıkesirspor’lu futbolcuların ve teknik heyetinin bu çok anlamlı protestosunu ne kadar anladık?.

Aslında onlar şunu demek istediler; “ Siz Balıkesirliler bu renklere sahip çıkmasanız da bizler bu güne kadar fazlası ile sahip çıktık. İçimizden bir çoğu Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ‘yardım kampanyasına’ bizzat kendimiz katılarak şehri harekete geçirmek istedik.  Bu çok değerli bir marka ve bizler ekmeğini futboldan kazanan insanlar olarak alacağımız sizlerde baki kalmak kaydı ile ekmeğimizi her türlü başka bir camiadan kazanırız, ama sizler bu markayı kaybettiğiniz zaman çok şey kaybedersiniz..!”

53 yıllık bu marka için önümüzdeki günler artık yaşam mücadelesi olacak. Alınacak radikal ve akılcı kararlarla ya bu takım bir şekilde yaşama devam edecek yada yavaş yavaş ölüme terk edilecek..!

NELER KAYBETTİĞİMİZİ ZAMANLA GÖRECEĞİZ..

35 milyon civarı bir borç ciddi rakam..Tabiki bir çok insanı korkutuyor, ama balık hafızalık yapmadan geriye doğru şöyle bir gidelim. Aynı zorluklar, hatta çok daha kötüsü Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu Başkanı Ahmet Edip Uğur zamanında da yaşanıyordu. O zamanın Balıkesirspor Başkanı Feyyaz Çiftçi bu zorluklarla uğraşırken doğal olarak Başkan Edip Uğur’un kapısını aşındırıyordu. Belli sürtüşmeler ve gerginlikler sonrasında Başkan Edip Uğur tereyağından kıl çeker gibi Balıkesirspor’u o zorlu girdaptan çıkarmayı başarmıştı. İşte bu vizyon, misyon ve güç meselesi..!Başkan Edip Uğur’u kaybetmekle aslında hem Balıkesirspor hemde Balıkesir çok şey kaybetti bunu zamanla göreceğiz..!

FORMÜL ÇOK YETERKİ İSTENSİN..

Şimdi bakıyorum da Balıkesirspor ile ilgili şehrin yöneticileri topu vatandaşa atılyor.. “Yeterince destek yok..!” Bu işin basitine kaçmak oluyor..! Şu anda 30 küsür milyon borç var. Ama şu unutulmasın önümüzdeki sezonda kontigaranti 20 milyon gelir var. Aradaki fark öyle atla deve değil. Bu memlekette milyonluk otomobillere binen eşşek yükü kadar adam var..!  Bu takım süper lig kovalayan bir ekip olursa görün bakın o zaman maddi manevi desteği..! Önemli olan istensin, vizyon ve misyonun içine Balıkesirspor yerleştirilsin..!. Haaa istenmiyorsa o zaman buyrun Balkes’in cenaze namazına..!