Siz hiç duydunuzmu Münih Belediyespor veya ne bileyim Paris Büyükşehir Belediyespor gibi kulüpleri. Veya Alman ekibi Ausburg takımı Ausburg Belediyesinin kanatları altındamıdır ki?!.. Düşünsezine şöyle bir haberi. ‘ Madrid Belediyesi Real’a para akışını kıstı..!’

Gelin canım ülkeme. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray dışında neredeyse hiçbir takım yok ki ucundan köşesinden belediyeye bağımlı olmasın. Hele hele alt liglere doğru gittimi bırak bağımlılığı belediye demek o şehrin, ilçenin veya beldenin spor kulübü demektir.

Peki neden durum böyle.

Düğmeyi baştan lanlış iliklerseniz, diğer düğmelerde sürekli yanlış gider..!

Siyasilerin seçmene şirin veya şirine gözükme çabaları ile bunu ranta çevirme çabasındaki apaçi takımı zamanında böyle bir kurgu yaparak yolma çıkmış olaylar öyle iç içe girmişki şimdi istesende çözemiyorsun.. Neticede belediyede işler tötüm tötüm gidince de ona bağlı spor kulüpleri kapıya kilidi vuruyor ve kulüp mezarlığına defnediliyorlar..

Peki böyle belediyelere bağlı olupta başarılı olan takımlar varmı? Var elbet ama bir dönem esiyorlar sonra siyaset rüzgarının sert esintilerinden etkilenip terse düşüyorlar. Mesela Akhisar Beledilyespor gibi. Geçtiğmiiz sezon Ziraat Türkiye Kupasını kaldıran Akhisar Belediyespor bu sezon Süper Ligden düşmesi muhtemel ilk aday. Sonrasını ne olur üç-beşyıl bizimle takılır sonra 2.3 amatör gider..

Bunları neden aktarıyorum. 1 Nisan sabahı günün ilk ışıkları ile davullu zurnalı, gırnatalı Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğuna oturacak kim ise o hengamenin içinde Balkes’le yüzleşecek. Eşşek yükü borç ile şehrin vazgeçilmez markasını kucağında bulacak.

30 yıldır bu takımı takip eden birisi olarak şunu söyleyebilirim bu işi toparlayamazsa vay haline şehre 5 ylıldız 10 numara katkı sağlasada Balkes’i düşüren başkan olarak tarihe geçer. Şunu çok iyi biliyorum şu anda Büyükşehir Belediye Başkan adayları Balkes ile ilgili tabiki kulağa güzel gelen söylemler içindeler. Sözler bedava ama hayatın gerçekleri çok ama çok pahallı. Balkes konusunda ciddi proje üretmeyen başkan adayı için koltuk zamanı zorlu geçer..