Bu hafta evimizde karşı karşıya geleceğimiz  Erzurum Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon Süper Lig’den düşen bir ekip. Geri döndükleri TFF 1.Lig’de evlerinde oynadıkları ilk maçlarında İstanbulspor’la karşılaştılar.. Tabiki ev sahibi ekip olmanın ve kendilerinden beklentinin de yüksek olmasından stresli çıktıkları maçta ilk yarı 2-0 geriye düşmelerine rağmen özellikle ikinci yarı stadı dolduran 10 bine yakın taraftarında coşkulu tezahüratları ile geri dönüş yaparak 2-2’yi yakaladılar.

Ben burada Erzurum BBspor’un 2-2’lik skoruna takılmadım, ben yeni kümeden düşmüş bir takımın arkasında daha ilk maçta 10 bin seyirciye takıldım. Ve aklıma geldi, biz Süper Lig’den düştüğümüz sezon içerdeki ilk maçta Atatürk’te sadece 750 biletli seyirciye oynadık.. Bu sayı bedavacılarla bini buldu..!

Şimdi olaya başka bir pencereden bakalım.. Yahudinin bile barınamadığı şehir olarak övündüğünüz ilimiz merkezinde, Balıkesirliler Birliği var mesela . Burada ki amaç; birlik olmak değil, Yahudiyi barındırmamak..! Bu tarzdaki dernekler başka illerde kurulur ve başka illerde yaşayan şehrin insanları kendi gelenek ve göreneklerini yaşatırlar amaç budur ama bizde farklı..!  İçerde  çıkar birliği kuruyoruz(!) ama dışarda birbirini tanıyan Balıkesir’liye aşk olsun..! Eee durum böyle olunca da Erzurumlu olan Acun Ilıcalı’nın bir gecede Erzurumspor’a bilmem kaç milyon para topladığının muhabbetini yapıyoruz..!

Cumartesi günü göreceğiz bakalım özellikle siyasilerin ağzında pelesenk; olan kentin en değerli markasıBalıkesirspor’un peşinden kaç kişi koşuyor..? Benim tahminim en fazla bin kişi olur, bini aşarsa adım Dimitri olsun..!