Bu iş böyledir. Güçlüysen peşinde yeri gelir yüzbinler koşar, hele bir düşmeye gör. Yüzbinler üzerinden geçer gider..!

Tabiki Balkes şu an itibari ile üzerinden yüzbinlerin geçtiği bir marka değeri değil..! Ama peşinden koşanların sayısı yüzbinler değil..!

Bakıyorum da Balıkesirspor Baltok yine bu gün itibari ile üç-beş kişinin derdi gibi duruyor. Başta Kulüp Başkanı Mustafa Bahçeci ve yönetim kurulunda bulunan birkaç kişi ile bu gemi yürütülmeye çalışılıyor. Ne siyaset dünyası, nede bürokrasiden ‘çıt yok’.

Aslına bakansanız bu işle birinci dereceden ilgilenmesi gereken adres  belli. Büyükşehir Belediye Başkanı adayları..

Neden adres bu?

Çok basit.. Koltuğa oturacak isme ilk  verilecek cami avlusu bebeğidir Balkes..!

Bugün için eşşek yükü kadar borcu olan Balıkesirspor Baltok’ta sorunları bir tek Başkan Mustafa Bahçeci aşmak için büyük mücadele veriyor. Şehrin iş dünyası, siyasetçileri ve maalesef bürokrasisi ‘bana dokunmayın da’ mantığında..!

Ama dedim ya; eninde sonunda Balkes’i kucağında bulacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğuna oturacak olan isim..

Bugün için 3 olan yarın 13 olur. İşte zurnanın zırt dediği yerde burası aslında..!

Bugün için siyaseten Balkes taraftarlarına hoş görünebilmek için kırmızı beyazlı camia için janjanlı laflar edilebilir ama bebek kucakta bulunduğu zaman o işin öyle olmadığı anlaşılır.

Peki çare ne?.

Çok basit. Kendisini Büyükşehir Belediye Başkanlığına layık gören ve milletin iradesinin kendisi yönünde işleyeceğine kim inanırsa derhal Başkan Mustafa Bahçeci ile toplantı yapmalı ve takımın son durumunu öğrendikten sonra yükün ağırlaşmaması için gereken tedbirleri canlı(!) olarak almalıdır.(en azından bir miktarını)