31 Mart Yerel Seçimlerinin üzerinden 5 gün geçti. Seçim sonuçları baş başa giden iller yanı sıra seçime düşen gölgeden kaynaklı itirazlar üzerine yeniden sayılan seçim çevreleri ile beraber tatmin edici olmadı. Balıkesir’de Cumhur İttifakı’nın Adayı Ak Parti’li Yücel Yılmaz %47,78 oy alırken, %46,50 oranında oy seviyesi  Millet İttifakı’nın Adayı İsmail Ok’u ikna edemediğinden ötürü İsmail Ok hala seçim sonuçlarının lehine dönmesi yönünde umudunu yitirmiyor.

 

Gelelim Mega kentlere…

Ankara ve İstanbul’da yapılan itirazlar ve sandıkların yeniden sayımı devam ederken Ak Parti’liler durumun şokunu atamıyor. İlçelerde tercihini Ak Parti’den yana kullanan seçmenlerin Büyükşehir’de Ak Parti’yi neden tercih etmediklerini kendimizce farklı farklı yorumlarken yapılan itirazlar sebebiyle yeniden sayılan sandıkların sonuçları gösterdi ki kasti olduğu şüphe götürmeyen şekilde Ak Parti’nin oylarının diğer partilere yazıldığı neticesi gün yüzüne çıkmaya başladı. Çok acemice bir plan devreye sokulmuş ancak başarıya ulaşması engellenmiştir.

İstanbul’da iki adayın da oy oranı %48’ler civarında.  25.000 oy farkı var. O farka göre Millet İttifakının CHP’li Adayı Ekrem İmamoğlu önde gözüküyor.  Ancak yapılan itirazlar sonucu yeniden sayılan sandıklarda büyük hatalar ortaya çıkıyor.

İşin matematiği tutmuyor. Zaten nasıl olabilir ki? İlçelerde en yüksek oyu alan Ak Parti’nin İl Meclisi’nde de çoğunluğu almasına rağmen Büyükşehir Başkanı’nın CHP’li olması akla ziyan bir durum.

Sabote amacıyla saçma sapan sebeplerden geçersiz sayılan ve kaydırılarak yazılan oyların yeniden tesbitiyle ortaya çıkacak sonucu milletçe bekliyoruz. Hakkı’nın hakkının Hakkı’ya teslim edileceğinden zira şüphemiz yoktur. 1 oyunun dahi peşini bırakmayan CHP’nin şahibeli yerlerde oylara yapılan itirazlara itirazını anlamak mümkün değil. Sokak, iç karışıklık çağrısı, dış mihraplardan medet umma halleri CHP’ye her daim kaybettirmişken yine vazgeçmiyor.

 

31 Mart yerel seçimlerinin 30 Büyükşehir’in 16’sını ve 51 ilin 24’ünü kazanarak seçimin açık ara birincisi olan Ak Parti. Bu gerçeğin her zaman benimsenmesi  ve vatandaşın oyununa oyunla karşılık verilemeyeceğinin idrak edilmesi her zaman övündüğümüz demokrasimizin bir gereğidir. Birine bunu hatırlatınca  Mısır’da Mursi’de %52 oy almıştı hatırlatması yaptı. Arzu edilen buysa darbe demokrasi doğurmaz. Bu zihniyette olan herkese bunu hatırlatmak isterim.

Bir hatırlatma daha mega kentlerde yaşanan seçim krizi “Okçular Tepesinin Boş Bırakılmasındandır”. Hırsızın hiç mi suçu yok canım demeyin. Teslim edilen oylara sahip çık(a)mayan her görevli mesuldür.