Bir kadın sizce nasıl olmalı? Cinsiyeti kız olanlar ne yapsalar kadın olabilirler? Toplumumuz öyle bir yaklaşım sergiliyor ki benliğimizi unutturuyorlar bize.

Normalde kadınlar narindir. Narin olması kolay yenilir anlamına gelmez. Aksine bunun yanında güçlüdür de… Güçlü durmak en çok da bir kadına yakışır. Çünkü biliyoruz ki erkekler genellikle her işin üstesinden gelebilir. Fakat kadın isterse de her şeyi yapabilir. Bir çok özelliği kadında toplamıştır Allah.. Doğurganlık, sahiplenme duygusu, yenileyen, ortamı toparlayan ve daha fazlası…

Savaş sevmez kadınlar. Savaşacaklarsa da eğer sevgi için, elindekini kaybetmemek için savaşır. Kadınların gözünden akan tek damla yaş onu daha güçlü hale getirir. Yuvayı dişi kuş yapar derler ya hani, çok doğrudur o laf. Betondan bir evi, dört duvarı yalnızca bir kadın yuva yapabilir. Tek başına yaşayan erkek düşünün. (Sözüm hepsine geçerli değil!) Evde bulaşık yığılı etraf darmadağın olur genelde. Şimdi bir de evli bir erkek düşünün. Her akşam evine geldiğinde sıcacık yemek onu bekliyor oluyor. Tertemiz şekilde de bir koku. Çünkü ev temiz… İşte dişi kuş ortamı yapıyor. Huzurlu olmanın bir yolunu buluyor. Tüm bunların karşısında da tek beklediği ufacık da olsa bir ilgi. Sevgi, şefkat, samimiyet..

Şimdi şu zamanı düşündüğümüzde de kadın olmak gerçekten asıl benliğinden çıkmış durumda maalesef. Çocukken korku ile büyümektir kadın olmak. Erkekler tarafından taciz edilmektir ve buna sessiz kalmak zorunda olmaktır.

Bir kadın toplumda kahkaha atmayacak diyorlar bir de… En çok da buna güldüm! Kim dedi neden dedi bilmem ama bu hayatta erkekler nasıl yaşıyorsa, kadınların da o kadar rahat yaşamaya, korkmamaya hakkı var diye düşünüyorum. Bir erkek bir kadına nasıl el kaldırabilir. Bir kadına tekme atmak yalnızca karnındaki bebeğin hakkıdır!

Evliliklerde de yalnızca erkeği mutlu etmek değildir kadının görevi. Karşılıklı mutluluktur. Bizlere öğretilmeye çalışılan bu saçma sapan düşüncelerden bir an önce kurtulmak gerek. Kısa giyersin ardından bin ton laf ederler. Uzun giyersin, kapanırsın yine bir ton laf!

Ne istiyorsunuz bu kadınlardan? Bir kadın olmasaydı eğer; başka kimse de olmazdı bunu hiç düşündünüz mü? Bakış açısı çok önemli ve ne yazık ki herkesin bakış açısını değiştirmesi gerekiyor kadınlara karşı. En başta kadınlar kendilerine değer vermeli. Ne olduğunu hatırlamalı, özünü bulmalı. Ancak bu şekilde değişebilir herkes.

Kadın olmak güzeldir yine de. Tüm üstüne atılan oklara rağmen dik durmaktır kadın olmak! İyi ki kadınım diyebilmektir… Bir gün değil, her gün kadınlar günü olsun ve kadınlar günümüz kutlu olsun.