Balıkesir bugün tarihi günlerinden birisini daha yaşayacak. Saat 20.30’u gösterdiği zaman Atatürk Stadı’nda binlerce taraftarı, televizyon başında da milyonlar Balkes’in ‘tarih yazması’ için dua edecek..

Şu ana kadar kale arkası da dahil neredeyse tüm biletler tükenmiş durumda. Balıkesir bugün Trabzonspor maçına kilitlenmiş durumda..

Bordo mavililerde Amiri ve Hosseini milli maç için ülkelerinde, Sosa, Onazi ve Pereira ise sakat. En son Başakşehir maçında sakatlanan Ekuban ile aynı maçta iğne ile sahada yer alan Rodellega’nin ise oynayıp oynamayacakları maç saatinde belli olacak.

Balıkesirspor Baltok’ta ise kadro belli.. Aşağıdan say 13-14 futbolcu yukarıdan say 13-14 futbolcu. Yani şunu demeye getiriyorum, Balıkesirspor Baltok bu sezon gerçekten dar kadro ile büyük işler başarıyor. Hem ligde hem de Ziraat Türkiye Kupasında bu kadar dar bir kadro ile mücadele etmek kolay iş değil.

BALKES’İN ŞANSI NE?.

İlk maçta sahada muhteşem bir performans gösteren Balıkesirspor Baltok hen ne kadar sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrılsa da atılan o 1 gol aslında çok şey ifade ediyor. Ünal Karaman’ın gençleri sahaya süreceği Trabzonspor öncelikle gol yememeyi düşünecek. Balıkesirspor Baltok’ta ise ofansif anlamda sıkıntı var. Bu şu anlama geliyor, eğer Balkes ilk yarım saat içinde Trabzonspor ceza sahası önlerinde duran top pozisyonu yakalarsa golü de bulabilir. Ondan sonrası ise Allah kerim dayan dayanabildiğin kadar..Netice de Balkes için son 8 şansı bir hayli fazla, yeterki taraftarı kadar şansta yanında olsun.