Son zamanlarda hızla artan kadına şiddet haberleriyle lugatımıza girmeye aday bir tabir “legaliazasyon”.

Legaliazasyon meşrulaştırma anlamına geliyor.  Uzmanlar uyarıyor. Kadına şiddet haberleri gibi gizlilik içermeden, alenen yapılan yayınlar bireylerde zamanla sıradan, meşru, vasat algısı oluşturuyor ve kişide duyarsızlaştırma etkisi yapıp suça eğilimi arttırıyor. Daha fazla kitleye ulaşabilmek adına yapılan bu tarz haberler aile yapısına büyük oranda zarar veriyor.

Peki ne yapalım? Hep beraber oturup aile meclisimizi kuralım. Oturalım konuşalım. Nerede yanlış yapıyoruz ? Neyi eksik yapıyoruz? Tartışalım. Karara bağlayalım ve hep beraber uygulamaya koyalım.

 

İfsat kaynağı televizyonlarımıza, elimizden düşürmediğimiz telefonlarımıza mesafe koyalım. Asıl işlevlerini hatırlayalım ve ona göre kullanalım mesala.

Evlerimizin başköşelerinde olmazsa olmaz olarak bir uzvumuz gibi duran televizyonlarımızda ahlak dışı aile kavramını yok eden suçu meşrulaştıran dizi, film ve programları kaldıralım.

Daha doğmamış çocuklarımıza sosyal medya hesabı açmayalım, küçük yaştaki evlatlarımızı batılın zehirli oklarına hedef yapmayalım mesala.

Mesala evlatlarımıza bizi doyuran, taşı toprağı altın, suyu şifalı ülkemizin güzelliklerini anlatalım, bu vatana yıllarca ihanet etmiş, çok can almış, her geçen gün kaosa sürüklemiş terör örgütlerini meşru gösteren, her söylemiyle ekmeklerine yağ sürenlerden olmayalım.

Evlatlarımıza “aman kimseye hakkını yedirme çocuğum” yerine “kimsenin hakkına girme evladım” demeyi bilelim.

Okullarımızda ailenin önemini anlatan, adap ve edebi uygulamalı olarak öğreten dersler koyalım.

Üzerimizdeki tembelliği, miskinliği bir kenara atıp yorgun da olsak hasta da olsak evlatlarımızdan ilgiyi eksik etmeyelim.

Öyle bir nesil yetiştirelim ki yanlışa meşru kanallardan yanlış diyen, doğrunun yanında elif gibi dimdik duran, düşene el uzatan, yolda kalmışa yoldaş olan, bakışı, duruşu, hayat tarzıyla kendinden sonrakilere güzel örnek ve umut olan bir nesil kalsın bizden geride.

Gelin hep beraber sevgi tohumları ekelim.

Ha aslında bir önerim daha var her ne kadar karşı çıkacak çok olacaksa da. Suç oranını arttıran alkolu ve kumarı silelim bu ülkeden.

Toplumumuzdaki mental çöküşe şifa olacak yaşam reçetesini bir an önce hayata geçirmezsek tankla tüfekle yapamadıklarını, aile müessemimizi yok ederek gerçekleştirecek çokça düşmana sahibiz. Bir an önce hipnozlandığımız yerden ayağa kalkmalı daha fazla legaliazasyon (meşrulaştırma) ve desensibilizasyona (duyarsızlaşma) maruz kalmadan bu gidişata hep beraber dur demeliyiz..