Çevremizi koruyamıyoruz. Doğamız göz göre göre elimizden kayıp gidiyor. Her gün başka bir yerde söndürülemeyen bir orman yangını haberi alıyoruz. Oysa yeşil ile mavinin birleşimini hepimiz çok seviyoruz değil mi? O halde neden sadece yanan ormanları izlemekle yetiniyoruz. Elimize bir fidan alıp o yanan ağacın yerine dikip yeniden yaşama devam etsek ne kaybederiz?

Sadece yangın değil! Güzelim ağaçlar kesiliyor. Betonlaşmaya doğru gidiyoruz. Neler oluyor böyle etrafımızda kim farkında? Yaşadığımız bölgelerde parklara yeşillendirme yapılıyor, çiçekler ekiliyor. Ama bunlar bir tek ağacın yerini tutmuyor! Soruyorum sizlere AĞAÇSIZ ÇEVRE OLUR MU?

Ormanlar bir milletin akciğeridir. Ormanın olduğu yerde oksijen, oksijenin olduğu yerde hayat vardır. Bir milletin çocuklarına bırakabileceği en güzel mirastır orman.

Ormanlar yalnızca sağladıkları oksijenle değil, farklı şekillerde de insana ve dünyaya yarar sağlar. Aynı zamanda bir çok canlının yuvasıdır ağaçlar… Büyük ormanlar sayılarca canlıya ev sahipliği yapmakta. Ormanlardan edilen bir çok ham madde pek çok sanayi dalında da kullanılmakta.

Bunun yanı sıra düşününce yeri geliyor vitamini bile ağaçlardan sağlamıyor muyuz? Meyve veren ağaçları düşünün! Isınmamız için çam ağaçları bize kozalak veriyor. Yeri geliyor hastalık için pekmez oluyor. Daha ne istiyoruz bu ormanlardan, ağaçlardan?

“Arkadaşlarla bu hafta sonu mangal yapalım. Gidelim bir ormana yakalım ateşimizi. Sonra da söndürürüz.” değil mi? İşte o yaktığımız ateşi tam olarak söndürmediğimizden binlerce ağaç yok oluyor. Biraz dikkat etmek bu kadar zor olmamalı.

Her ne sebep olursa olsun, ağaçların kesilmesi ve ormanlara zarar verilmesi en büyük zarardır. Ormanlar bizlerin aldığı nefestir. Dünyada insana yeşil bir doğadan daha fazla huzur veren başka bir şey var mı?

Sosmal medyada rast geldiğim ve bir çok destek alan yazıyı paylaşmak istiyorum sizlerle. Her insan destek olursa belki de tertemiz bir gelecek bizleri bekliyor olacak…

“Bir fikrim geldi. Biz neden “Ağaç Dikme Bayramı” ilan etmiyoruz? Her yıl bir gün ayıralım, çoluk çocuk maaile, 82 milyon ağaç dikelim. Hem dünyaya örnek olalım hem gelecek nesillere yemyeşil bir ülke bırakalım.” –Granada Co.