Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Emine Hanım ile tanışma hikayeleri oldukça ilginç. Emine Erdoğan, rüyasında hiç tanımadığı bir erkeği görür. Ertesi gün Yazar Şule Yüksel Şenler ile İstanbul Tepebaşı’ndaki Milli Selamet Partisi’nin toplantısına gider. Emine Hanım bir süre sonra rüyasında gördüğü kişinin, yani Recep Tayyip Erdoğan’ın kürsüde konuşma yaptığını fark eder. Ve ilk görüşte aşk başlar. Ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Hanım, o sıralar oğluna Karadenizli ve çarşaflı bir eş bulmuştur. Devreye giren Şule Yüksel Şenler, genç Tayyip’i karşısına alıp şunları söyler: “Bak Tayyip, çok faal bir insansın, istikbalin parlak görünüyor. Yarın başlardan biri olacaksın. Senin yanında çarşaflı bir hanım olmaz…”

Recep Tayyip Erdoğan, Şule Hanım’ı dinler ve sonunda annesini ikna edip, Emine Hanım ile 1978 yılında vuslata erer. Rüyasında Rahman’dan gördüğü fısıltı ile Recep Tayyip Erdoğan ile dünya evine giren Emine Hanım için hayat artık çok farklıdır.

Erdoğan, Milli Selamet Partisi ile başladığı siyasi hayatına Refah Partisi ve kurucusu olduğu Ak Parti ile devam eder. Kim derdi ki Erdoğan büyük lider olacak, ülkesini yönetecek. Yazar Şule Yüksel Şenler dedi ve oldu. Şenler’in murad ettiği gibi artık  Recep Tayyip Erdoğan büyük bir lider. İlçe Başkanı, İl Başkanı, Belediye Başkanı, Başbakanlık, Cumhurbaşlığı’na kadar kariyerine sayısız başarı sığdıran Erdoğan, işte o kariyer basamaklarını adım adım çıkarken yanında hep o vardı. Kıymetli eşi Emine Erdoğan.

Evet böyle bir yazıya neden ihtiyaç duyduğuma gelince. Son günlerde ve geçmiş zamanlarda sık sık Emine Erdoğan’ın yüzünde asıklığa şahit olmuşsunuzdur. En son Ankara’da gerçekleştirilen Aday Tanıtım Toplantısı’nda Emine Hanım’ın yüzündeki donuk ifadeye takıldım. Sonra kendi kendime dedim. Nasıl olmasın ki. Üstelik o bir kadın. O bir eş. O bir ana.Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşmanı zalim mi zalim, yeri geliyor dost dediği hain mi hain. Açıktan ve gizliden birçok düşmana sahip. FETÖ, PKK, PDY, DAEŞ, DHKP-C, Amerika, İsrail saymakla bitmez.

Peki neden? Dünyaya “ONE MİNUTE” ayarı veren Erdoğan göreve geldiği ilk günden beri ülkesinin çıkarlarını korumaya çalışırken bir yandan da her daim mazlum devletlerin tek umudu oldu. Emine Erdoğan ölüm tehditleri ve suikastlere maruz kalan Erdoğan’ın etrafında hep bir kalkan, hep bir güç pompası gibi. Sanki Recep Tayyip Erdoğan’ın güç dengesi bir saç ayağı gibi. Tayyip Erdoğan saç ayağının iki ayağını oluştururken Emine Hanım’da onu dengede tutan 3. ayak vazifesi görüyor. Recep Tayyip Erdoğan’da eşinden güç alıyor.

Erdoğan kariyerine kariyer katarken elbette bu birilerinin hoşuna gitmiyor. Zalimlere karşı dik duruşu, mazlum dostu oluşu, Orta Doğu Politikası ve daha birçok sebeple düşmanı çoğalıyor. Sayısız suikastten burnu bile kanamadan kurtulan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir eşin yanında Emine Hanım’ın bir kalkan görevi oluşturması, hiçbir platformda yalnız bırakmayışı en çok bu sebepten. İnsan insana zimmetlidir sözünden yola çıkarak, eşinin canını kendine zimmetli sayan, hem hayat arkadaşı hem de büyük Türkiye yolunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüyüşünde dava arkadaşı olan Emine Erdoğan hanımefendi’nin yüzüne hep tebessüm yakışıyor. Ancak bir kadın olarak göğüslediği yükün farkındalığı ile her zaman tebessüm edememesini saygı ile karşılıyoruz.