Lige başlamadan önce ‘fark takımı oluruz’ diye baktığımız Balıkesirspor’da Teknik Patron Ali Tandoğan eldeki malzeme ile mucize yarattı ve ilk 4 hafta sonunda 6 puanla ligin 9. sırasındayız.

Dün belirtmiştim; bu lig 34 hafta..Balıkesirspor’un bu sezon tek hedefi var; kümede kalmak..

Olaya bu pencereden baktığımızda İstanbulspor maçı ayrı bir önem kazanıyor. Şöyle ki; deplasmanda karşı karşıya geleceğimiz Boğalar, 4 hafta sonunda topladıkları 5 puanla hemen altımızda 10.sırada yer alıyorlar. Yine ilk 4 haftaya baktığımız zaman düşme korkusunu lig sonuna kadar yaşayacak olan Eskişehirspor var. Bolu ve Giresun bu sezon hayal kırıklığı. Menemenspor ise çok vasat bir ekip. Yine altlarda olan Adana ve Altınordu ise oynadıkları futbol ile ilerleyen haftalarda kesinlikle üst sıralara yerleşecek ekipler.

3 takımın küme düşeceği bu ligde ilk 4 haftadaki performans ve alınan puanlara bakıldığı zaman Balıkesirspor’un rakipleri Eskişehirspor, Boluspor, Giresunspor, Menemenspor ve İstanbulspor.

Şimdi diyebilirsiniz ki; İstanbulspor’un altında Erzurum, Adanave Altınordu var. Neden İstanbulspor..?

Şundan; İstanbulspor bu takımlar arasında en kırılgan ekip görünümünde. Oyundan çabuk düşüyorlar ve devamlılıkları çok zayıf. Defans hattı çok kötü. Ligin ilerleyen haftalarında sıkıntılı günler geçirecekler. Düşme potasının etrafında dolaşırlar..

İstanbulsporspor maçının bir başka önemi ise, Balıkesirspor’un yakaladığı rüzgarın devamının gelmesi. Balkes, özellikle Ümraniyespor galibiyeti tüm ligde adeta’şok’etkisi yarattı. İstanbulspor maçından alınacak en az bir beraberlikte ise 2 hafta içeride ligin sıkıntılı ekipleri Bolu ve Giresunspor’u ağırlayacağız. Tribünleri ne yazık ki; başarıya endeksli olan Balkes, bu iki maçta seyirci rekoru kırar gibime geliyor. Neticede bu hafta ki İstanbulspor maçına çok yönlü baktığımız zaman belkide Balkes’in konumu itibari ile ligdeki en kritik maçlardan birisi olacak..