120 İmparatora, sultana ev sahipliği yapmış İstanbul,

3 büyük dinin kutsal emanetlerine sahip çıkan İstanbul,

3 büyük mediniyetin beşiği olmuş İstanbul,

2 kıtayı birleştiren dünyadaki tek şehir İstanbul…

İstanbul’u anlatmaya kelimeler yetmez.

 

İşte böyle bir şehir için YSK son kararını verdi. YSK Ak Parti’nin “Tam Kanunsuzluk” iddiasıyla yaptığı başvuruyu değerlendirdi ve neticede İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verildi.

YSK’dan çıkan kararı beğenen de var beğenmeyen de…

Ancak bu tartışmalar ne İstanbul’a ne Türkiye’ye bir yarar sağlamayacağı gibi kaos ortamının zeminine taş taşımaktan başka bir işe de yaramaz.

Verilen iptal kararı ile ilgili YSK’ya baskı yapıldığı iddia edilse de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın de ifade ettiği gibi gözünün önünde duran hukuksuzluğa daha vahimi irade gaspına karşı 3 maymunu oynamayı kimse beklemiyordu. Oyları iç edilen, seçmen kayıtları düşürülüp haberleri dahi olmadan evlerine sahte seçmen kaydettirilen  sandığa güveni sarsılmaya çalışılan İstanbul halkının halkını savunmak baskı olarak nitelendirilmemeli.

Üstelik YSK’nın, kanuna aykırı görevlendirme yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri hakkında suç duyurusunun peşinden yapılacak soruşturma ve kovuşturmalara da bakmak gerekir. Kanunun açık hükmüne rağmen sandık kurulu başkan ve üyelerinin kamu görevlilerinden seçilmemiş olması özellikle o sandıklarda kullanılan oyların aradaki farkı etkileyecek nitelikte olması göz ardı edilemezdi.

Türkiye 31 Marttan bu yana İstanbul seçimlerini konuştu. Artık partiler için yeniden milletle buluşma vakti. Umarım Ak Parti güzellik uykusundan uyanır, CHP’de  tekrar seçime gitmekten korkmak yerine, yeniden milletle buluşmak ve şaibesiz bir seçim için önünde 46 günü iyi değerlendirmeli. Demokrasi başka türlü tecelli etmez. Örgütlü hilekarlıkla ne devlet ne şehir yönetilir.

 

Son kelam; kısa süren Başkanlığı’nda Ekrem İmamoğlu; 38 yıllık gelenek olan Dinî Kitaplar Fuarı’nı engellediği için, özellikle tüm kişisel verileri, devletin İstanbul’a dair tüm mahremini adı dahi bilinmeyen 3 kişiye kopyalatıp paylaştığı için seçmen tarafından gerekli teveccühü sandıkta alacaktır. 23 Haziran İstanbul seçimleri şaibesiz, katakullisiz olması temennisiyle…