Ya sen olmasaydın Şubat ayı öksüz kalacaktı.

Şubat ayı kapitalist sistemden nasibini alamayacaktı.

Alışveriş merkezleri şubat ayında sönük, renksiz, sessiz kalacaktı.

İkoncanlar için şubat ayı ne yapsak da gündemde kalsak, kapitalizme nasıl hizmet etsek arayışları içinde geçecekti.

Televizyon reklamları, vitrinler, sosyal medya ve daha birçok mecra sevgililer günü olmasaydı en renkli ayını yaşayamayacaktı.

Aşkın rengi kırmızının ve dolayısıyla kırmızı kalpli yastıkların, oyuncak pofidik ayıların, kırmızı güllerin tüketimi diğer aylarınki ile eş değer olacaktı.

Sevgililer günü olmasaydı Şubat ayı önemli günlerden nasibini alamayacaktı.

Aslında insanoğlu ne kadar zavallı bir mahluk diyorum bazen. Bir yanda sevgililer günü gibi kapitalist düzene hizmet eden günlerde firmalar, hemen hemen tüm ürünlerde kampanyalar, çeşitli indirimler yapıyor, Tüketici dernekleri ise alışveriş tutkusuna kapılmaması için vatandaşlara sürekli uyarılarda bulunuyor.

Peki bu yarıştan kim galip çıkıyor.

Tabi ki KAPİTALİZM

Kapitalizmin maskesini düşürmeye gücüm yetmez ancak belki ama bende vatandaşlık görevim saydığım küçük hatırlatmayı yapmak istedim.

Biz Türkiye’yiz.

Ortadoğu’nun kalbiyiz, doğuda ayrı batıda ayrı mücadeleler verir, yanı sıra mazlum devletlerin tek umudu oluruz.

Bereketli ve dünyanın en zengin toprak çeşitlerine sahibiz.

İslam’ın bayraktarlığını yapmakla birlikte aynı zamanda 3 kutsal dininde merkeziyiz.

Kimseye ihtiyacımız olmadığı gibi, kapitalist tuzakçılara feda edecek ekonomimiz de yok. Ekonomi bir ülkenin refah sebebi ise refahımızı bozmak isteyen kapitalist tuzaklara karşı bilinçli olmak zorundayız.

Özel günlerde insanların kendilerini kaybederek çılgınlık içinde para harcamaları nedeniyle dünyayı giderek bencilliğe sevk eden anlayıştan hızla uzaklaşmalıyız.

Yok ben illa sevgimi göstermek istiyorum diyorsanız, sevgilinize alacağınız bir akıllı telefonun parasını açlıktan ölmek üzere olan bir insana feda edin. Böylece her yıl ortalama 18 milyon insan açlıktan ölmez. Böylece sevgilinize bir hayat hediye etmiş olur ve ona dünyanın en özel insanı olduğunu hissettirmiş olursunuz.