21.Yüzyılda geldiğimiz noktaya bak. Kimi ninesini kesiyor, kimi eşini, kimi kızını kurşunluyor. Her gün kadına yönelik şiddet haberlerinden gına geldi. Yıllarca kadını küçümsemenin, itibarsızlaştırmanın sonuçları bu yaşadıklarımız. “Cennet anaların ayakları altındadır.” Sözünün sık sık vurgulandığı bir toplumda kadına bu kadar şiddet ve taciz nasıl oluyor?

Herkesin öncelikle kendi düşünce yapısını gözden geçirmesi ve kadın erkek eşitliğine inanması gerekir. Kadını neredeyse şeytanla eşdeğer tutan inanışlar, erkek çocuğuna gereğinden fazla değer veren ve her şeyini hoş gören gelenekler, kadını adeta yok sayan toplumsal yapı sorgulanmalı ve değişmelidir.

Toplumsal tepkinin yükseldiği her olaydan sonra siyasiler düzenleme yapılacağını, cezaların arttırılacağını söylüyorlar. Ancak somut bir adım şimdiye kadar atılmadı. Türk Ceza Kanunu’nda gerekli düzenlemelerin acilen yapılması TBMM’nin yeni dönemdeki ilk görevi olmalıdır.

Cezaların arttırılması tek başına yeterli mi? Elbette değil. Kadına karşı tutumların değişmesi için başta eğitim sistemi ve diyanet olmak üzere her kurumda gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. İnşallah bu yaşanılanlar en kısa zamanda son bulur.

BAL-KES’İN DİRİLİŞİ

Hafta sonu Balıkesirspor’un Erzurumspor’la maçı vardı malumunuzdur. Transfer yapamayan ve alt yapıdan alınan gençlerle takımı takviye eden Bal-Kes, Şampiyonluk adaylarından Erzurum karşısında öyle bir mücadele koydu ki maça gelen bin kadar taraftarı mest etti.

Yıllardır yerli oyuncuların oynatılmasını savunanlar, yeterli desteği vermeseler de, haklı çıktılar. Kazanma arzusu o kadar yüksekti ki karşılarında oynayan yılların profesyonelleri çaresiz kaldılar. Bütün takımı ve yönetimi tebrik ederim.

Bu sonuç önemli ama yanıltıcı olmamalı. Gençlerle oynamak, onların mücadele isteklerini seyretmek çok güzel. Ancak bu tip takımlar kırılgan olur. Olabilecek en küçük olumsuzlukta çözülüverirler. O nedenle biran önce transfer tahtasının açılması ve takviyelerin yapılması elzemdir.

Balıkesirliler de bu takımı desteklemeli, maddi manevi yanında olmalıdır. Çünkü bu onurlu çocuklar her türlü desteği hak ettiklerini gösterdiler.

Son söz başkan Kadir Dağlı’ya. Sizi göstermiş olduğunuz cesaret ve mücadeleniz için kutluyorum. Sizden stadla ilgili iki isteğim var. Birincisi ses sistemi. Bu işe kim bakıyorsa; şöyle gümbür gümbür ses sağlaması lazım. İkincisi; İstiklal Marşı sırasında bayrağa dönülmesi gerekiyor. Ancak bayrak park tarafında olduğu için kimi dönüyor kimi dönmüyor. Bu durum hiç hoş olmuyor. Kapalı tribünün önüne bir bayrak asılarak bu sorun halledilmeli. İlgi gösterirseniz sevinirim. Sağlıcakla…