Taa Osmanlıspor maçından bu yana diyorum ki; “Balkes için bu futbol mantalitesi tehlike çanlarının çalması anlamı taşıyor”.
Birileri de anlıyor kilise çanı çalıyor..!

Giray Bulak’ın bu sezon uygulamaya koyduğu taktik anlayışı ne?.

Defansı sağlam tut, karşı atakla rakip sahaya hızlı çık, aradan seri adam kaçır ve gol yollarında etkin ol. Buna ilaveten Giray Bulak’ın bir başka uygulaması ise, ‘golü bul, üzerine yat..!’

Peki bu sistem tutmuş mu?.

Şekil A’da görüldüğü gibi tutmamış.

9 hafta da anca 9 puan toplayıp düşme hattına sadece bir adım uzaklıkta duruyorsun..!

Şimdi önümüzde ilk yarının bitmesine 9 hafta var. Sırasıyla Giresunspor ve İstanbulspor deplasmanlarından sonra, içerde Gençlerbirliği ile oynayacağız, ardından, Karabük deplasmanı ve ardından içerde Denizlispor, sonra deplasmanda Gazişehir, ardından içerde Adanademirspor, sonra ki hafta deplasmanda Hatayspor ve en son olarak ne zaman oynanacağı hala belli olmayan Ümraniyespor maçı.

Kalan maçlara baktığımız zaman Karabük hariç oynayacağımız tüm takımlar neredeyse play-off potası içinde olabilecek ekipler. Tabiki hayaller Paris ama gerçeklerde 9 puan..! Bu saatten sonra alınan her bir puan değil altın uranyum değerinde olur..! Hele ki bu hafta düşme potasındaki Elazığspor’un Adanademirspor deplasmanında aldığı galibiyeti gördükten sonra..!