Dün Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte bazı STK Başkanları ve bir kaç iş adamının katılımı ile Ali Hikmet Paşa Tesisleri’nde ‘Balıkesirspor’a yardım kampanyası’ için minik bir istişare ve tanıtım toplantısı yapıldı..

Koltuğa oturur oturmaz kucağında Balkes’i bulan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yardım kamyanyası ile ilgili olarak; “ Balıkesirspor’umuza bugüne kadar sürekli Belediye ve bazı iş adamları destek verdi. Biz istiyoruz ki; şehir bu takıma sahip çıksın, herkes karınca kararınca maddi olarak takıma destek versin ve bizler , iş adamları bu desteği görelim ve yol haritamızı ona göre çizelim.”derken, Başkan Yücel Yılmaz’ın benzeri bir konuşmayı da Vali Ersin Yazıcı yaptı. Vali Yazıcı; “Bu güne kadar dön dolaş yardım için hep aynı isimleri gidiliyor, o isimlerde şimdi şehir bu işe ne kadar sahip çıkıyor onu görmek istiyor”dedi.

Neticede 3 gün sonra 6 puan silme ve 2 dönem transfer yasağı yememek için Portekiz’li Nuno’ya 6 milyon civarında bir para ödenecek. Bu miktarda öyle yada böyle ödenecek gibi gözüküyor ama taşın altına elini sokacak olanlar da bir şekilde şehir bu işe ne kadar katkı sağlıyor doğal olarak bunu görmek istiyor. Kısaca kim ne kadar Balkes’li şimdi bunu test edeceğiz..

EN BABA BALKES’Lİ ROMANLAR VATANDAŞLARIMIZ..

Dünkü toplantının bir bölümünde sıcağı sıcağına ilk ateş Balıkesir Has Romanlar Federasyonu Başkanı Sadettin Altın’dan geldi. Altın, kendi topluluğu ve Onkolikler taraftar grubu adına kulübe 100 bin lira bağış yaparken, Balıkesir Master Media adına da ortaklarından Serkan Dinç’te 5 bin lira bağışta bulundular. Bu ikilinin açıklamasından sonra bazı STK Başkanları da bugünden itibaren ellerinde makbuzla üyelerinden yardım talebinde bulunacakları sözünü verdiler. Zaten Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da istediği buydu. Miktarı önemli değil di, ileriki günlerde yapılacaklar için ne kadar Balkes sevdalısı var onu görmek istiyorlardı.. Şimdi sıra bizlerde. Öyle çekirdek çitletip oturduğumuz yerden Balkes’li olunmuyor, miktar önemli değil önemli olan kaç kişiyiz onu bilelim..