Milli maç nedeni ile liglere ara verince Balıkesirspor Baltok ile ilgili birde bir mola verip, son günlerde spor gündemine oturan Arda Turan olayını ele alalım.

Son 3-5 gündür Türkiye iki konuya kitlendi.

Bir Rahip Branson..

İki Arda Turan..

Branson konusu beni aşar ( aşmaz da hadi aşar diyelim, kıyıdan kıyıdan gidelim, neme lazım..!) Arda Turan konusunda iki çift laf edebilirim..

Atatürk’ün şu önemli sözü hemen hemen Türkiye’de ki tüm spor alanlarındaki panolarda yazılıdır. ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’

Burada Atatürk ne demek istemiştir; “ne kadar iyi sporcu olursanız olun topluma mal olabilmeniz için zeki ve bunun yanında çok daha önemlisi ahlaklı olmalısınız”. Aslında bunu her meslek dalına yayabiliriz.

Öyle sporcular geldi geçti ki hem üstün yetenekli, hem zeki, hem de ahlaklı.. Örnek mi?.

Efsane isimler Metin Oktay’lar, Can Bartu’lar, baba Hakkı’lar, Lefter’ler, Turgay Şeren’ler, Zekariya Alp’ler, Şenol Güneş’ler, Rıza Çalımbay’lar..

Bu isimler yetenekleri kadar düzgün karakterleri ile de toplumda ‘efsane’olmuş isimler..

Peki bu isimlere yaşadıkları ve hala kimileri yaşarken gerekli değer verildi mi.

Hayır…

Hiç birisinden toplumsal spor alanında faydalandık mı.

Hayır..

Hiç birisini milli takımlar düzeyinde gördük mü?..

Hayır..

Peki kimleri gördük?.

Mesela damadı ile kebapçı basan sonrasında da milli formadan alacağına karşılık federasyonu icraya veren bir Fatih Terim’i gördük..İmparator yaptık, yere göğe sığdıramadık, hala da sığdıramıyoruz..!

Arda Turan, Fatih’in ekolünden gelen bir yetenek ve karakter. Çok değil eğer yaşar da görürsek 10 yıl sonra milli takımın başında Arda Turan’ı görmemiz en azından benim için sürpriz olmaz.. Bugün için evli kadına kocasının yanında sarkıp, hastanede ateş açması falan hikaye olur.. Maalesef malzeme bu..

BAK ŞU RUSLARIN YAPTIĞINA..!

Yukarıda ki konumuzla çok bağlantılı olduğu için şu örneklemeyi yapmadan yazıyı bitirmeyeyim.

Moskova Mahkemesi,Rusya Milli Takımı‘nda forma giyen Alexander Kokorin ile Pavel Mamaev‘i kasten yaralama ve holiganizm gerekçesiyle tutukladı.

Mahkemeden yapılan açıklamada, Moskova‘da iki ayrı saldırı olayına karıştıkları tespit edilen Krasnodar‘da forma giyen Pavel Mamaev ile Zenit‘in yıldız oyuncusu Aleksandr Kokorin‘in tutuklandığı ve sonraki duruşmanın iki ay sonra görüleceği belirtilmiş..

Bizim Arda ise serbest, magazin sayfalarında manşet..!

Bu kararı veren o Rusya önceki gece 2-0 ile bizi sahaya gömdü..!
Bak sen şu Rusların yaptığına..!