Farkındayım, Balkes’deki ekonomik sıkıntıyı temcit pilavı gibi tekrarlayıp duruyorum. Ama kırmızı beyazlı camiada her yol ‘maddi sıkıntıya’ çıkıyor..!

Başta Kulüp Başkanı Mustafa Bahçeci, Teknik Patron Giray Bulak ile yardımcıları, futbolcular ve kırmızı beyazlı ekibin vefakar personeli olmak üzere hepsi bunca maddi sıkıntıya rağmen taraftar ve Balıkesir basını ile  bütünleşip birbirlerine sarılarak bu sıkıntılı günleri göğüslüyorlar..

Bunca zorluğa rağmen ligin üst sıraları zorlayan Balıkesirspor Baltok’un bundan sonraki haftalarda alacağı birkaç kritik galibiyet ligin sonunda bize ilginç bir sürpriz yapabilir..!

Neyse biz meseleye geleyim.

Biliyorsunuz (bilmiyorsanız da şimdi öğrendiniz) Balıkesirspor Baltok önümüzdeki ay içinde bir eşya piyangosu düzenliyor. En azından sezon sonuna kadar gerekli olan paranın temini için bu çok önemli.. Şimdiden biliyorum ki; başta Balkes’e gönülden bağlı dar gelirli taraftarlar 100 TL’den satışa çıkacak olan bu eşya piyangosundan kesinlikle birer tane alıp ceplerine koyacaklar. Sonra yönetimin çağrısı ile birlikte bu kentin kelli felli iş adamlarından bazıları belirli miktarda bilet satın alacak.

Peki bu yeterli olacak mı?.
Sanmam.

Peki ne yapmalı?..

Hepimizin malumu 31 Mart seçimlerine çok az süre kaldı. Tüm partilerin hem Belediye Başkan hem de Belediye Meclis adayları bu günlerde harıl harıl  ‘saha çalışması’ yapıyorlar. Bir çoğunun siyasi söylemlerinin bir köşesinde tabiki Balkes var. Ve hepsi bu söylemlerine şu cümleleri ekliyorlar; “ Balıkesirspor bizim herşeyimiz, kentimizin en değerli markası”. İşte şimdi tam icraat zamanı; her lafın başında “canım cicim Balkes’im”diyen siyasilerin pamuk ellerini cebe atma zamanı.. Belediye Başkan adayları en az 1.500, Meclis üyeleri de ez az 1000  bilet satın alsınlar da ne kadar Balkes’li olduklarını hep beraber görelim..!