2019 yerel seçim öncesi havalar çok soğuk. Bu seçim çok soğuk geçecek. Rahmetli BBP Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu yine bir Mart seçimi öncesi karlar arasında kaybettik. Bir daha böyle bir seçim soğuğu yaşanmaması en büyük temennimiz.

Balıkesir uzunca bir süredir bekleyiş içinde. Partiler adaylarını tam anlamıyla açıklamış değil. Büyükşehir Belediye Başkan Adayları açıklanmış olsa da ilçeler için resmi açıklamalar tamamlanmadı.

Özellikle Ak Parti’de heyecanlı bekleyiş hakim. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilan edildiğinden beri dur durak bilmeden seçim çalışmalarını yürütüyor. Ancak ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmamış olması, gergin bekleyişlere sebebiyet veriyor. Algı çabaları hiç bitmezken, açıklanması kesin gözüyle bakılan adaylarla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Dolayısıyla seçim fitili yakılmadı. Tüm partiler birbirini bekler gibi, sahalar henüz sessiz.

Ak Parti’de İlçe adaylarının netleşmesi ve açıklanmasıyla yaşanacak şölen için hazırlıklar yapılıyor. Çiçeği burnunda İl Yönetiminin ilk organizasyon deneyimi tam puan alır mı bilemiyoruz. Ama bilinen o ki; tüm teşkilatlar heyecan içinde resmi açıklamayı bekliyor.

Zaman zaman yeni, denenmemiş, yüzü eskimemiş aday profiline ihtiyaç duyan Ak Parti, geçmişi kendisine kefil aday profilinden de vazgeçmiyor. Karesi’de Dinçer Orkan’ın aday gösterileceği iddiası,  siyasi geçmişinde pürüz olmayan aday adaylarına fırsat verilmesi, Ak Parti’nin liyakat ve sadakatten vazgeçmediğinin de göstergesi.

AK PARTİ’NİN BALIKESİR’DE RAKİPLERİNE ATACAĞI FARK EVLERE ŞENLİK.

Niçin mi?

2019 MART SEÇİMLERİNDE BALIKESİR’DE TEK İTTİFAK CUMHUR İTTİFAKI OLACAK

Türkiye genelinde uygulanan strateji ile İyi Parti’ye bırakılan yerler MHP’nin elinde olan belediyeler veya MHP’nin çok güçlü olduğu yerler ya da Ak Parti ile MHP arasında gidip gelen iller. Ülkücüler arasında nifak sokarak galibiyet emeli Balıkesir’de tezahür edemeyecek.

CHP’de önce aday gösterilip daha sonra İYİ Parti ile ittifak kapsamında adaylığı geri çekilen Ahmet AKIN vakasından sonra İYİ Parti ile CHP arasındaki ittifak zarar görmüş, bir zamanlar Belediye Başkanlığı da yapmış olan İYİ Parti Adayı İsmail Ok’un da adaylık sürecinin zarar gördüğü yorumlanmıştı. Birçok çevrenin ön gördüğü gibi CHP seçmenin İYİ Parti Adayı İsmail Ok’u desteklemeyeceği aşikar. Bu sebeple Ak Parti – MHP İttifakı dışında sahalarda başka bir güç birliğine rastlamak pek mümkün olmayacak.

YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATI OLACAK TEK PARTİ “AK PARTİ”

Girdiği ilk seçimden bu yana her seçimde kazanan Ak Parti son 16 yılın muhasebesi yapıldığında, öncesi hatırlanmayacak kadar eski olduğu için en avantajlı parti 2019 Mart yerel seçimlerinde.

Seçim fitili ne zaman yanacak bilmiyoruz. Ancak hepimizin ortak temennisi birlik beraberlik içinde kırmadan dökmeden, dağıtmadan, incitmeden yeni bir seçimi daha geride bırakalım. Aksi tutumlar ülkemizi bölmek isteyenlerin ekmeğine yağ süreceğinden her seçim öncesi denenen provokasyonlara karşı uyanık olmak durumundayız.

Masa başında planlanan provokasyon, eylem planı, köşeye sıkıştırma çabaları ve her türlü şer ittifaka karşı yerelde elde edeceğimiz seçim başarıları bizi genelde güçlü kılar. O sebeple;

KİM KAZANIRSA KAZANSIN BALIKESİR KAZANSIN…