Bir dizi açılış ve ziyaretler için Balıkesir’e gelen Milli Eğitim Bakamı Ziya Selçuk, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve AK Parti Grup Başkanvekili Turan Bülent, hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Yarış Ortaokulu’nun açılışını yaptı.

Bakanların programına; Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekili Belgin Uygur, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçe belediye başkanları ve il protokolü katılım gösterdi.  İşadamı Nazmi Yarış’ın yaptırdığı okulun diğer işadamlarına da örnek olacağını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “ Yarış ailesini kutluyorum, Balıkesir’e örnek olabilecek bir okul yaptırdılar. Diğer işadamlarına örnek olabilecek bir okul yaptırdılar. Balıkesir’in en güzel ortaokulunu yaptırdı, okulun hamisi oldu, her türlü ihtiyacını karşıladı ve karşılamakta” dedi.

VALİ YAZICI BENGİ PROJESİNİ ANLATTI

Hayırsever Nazmi Yarış’a yaptırdığı okuldan dolayı teşekkür eden Vali Ersin Yazıcı, BENGİ projesi hakkında bilgi verdi. Balıkesir’de eğitimin niteliğini arttırmak amacıyla başlatılan projeyle eğitim seferberliği başlattıklarını belirten Yazıcı, “Balıkesir’de BENGİ Projesini başlattık. Fiziksel ihtiyaçlarımız karşılandı ama nitelikle ilgili bazı sıkıntılarımız var. Biz Balıkesir olarak eğitimin niteliğini geliştirmek için gayret ediyoruz. 15 bin öğretmenimiz ile seferber olduk. Kamu kuruluşlarımızın ve belediyelerimizi çok ciddi desteklerini gördük. Biz bütün okullarımızın Yarış Ortaokulu gibi olması için gayret ediyoruz.  Önceliğimiz iyi insan olacak. İkinci olarak ise kalifiye. Tarımda, sanayide, teknolojide, bilimde hangi alanda, kim lazımsa en kalifiye şekilde yetiştirilmesi lazım. Ama önce Anadolu tabiriyle adam gibi adam olacak, ardından da işinin ehli olacak” dedi.

ENERJİ BAKANI DÖNMEZ:“BALIKESİR’İN YERALTI ZENGİN”

Balıkesir’in görünen güzellikleri kadar yeraltındaki zenginlikleriyle de dikkat çektiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “ Balıkesir her yönüyle kendi kendine yeten artan bir şehir. Sanayide, tarımda, turizmde. Sadece görünen güzellikleri değil, manen burayı imal eden insanlarımızla öne çıktığını görmüş olduk. Bakanlığımız olarak bunların dışında ayrıca yerin altındakilerle de ilgileniyoruz doğal olarak yeraltı ve yerüstü zenginlikleri. Balıkesir o açıdan da şanslı bir ilimiz. Doğal kaynakları diğer yörelere göre oldukça zengin. Ama tabi o kaynakların orada yatıyor olması da, yukarıya çıkarılmadan, ekonomiye kazandırılmadan bir anlam ifade etmediğini de söylemem gerekiyor. Onun için de insan kaynağına, hem de kalitelisine ihtiyacımız var.. Biz ilkokulda ve ortaokulda gençlerimizden bilgi üretmesini beklemiyoruz doğal olarak. Ama doğru bilgiyi doğru kaynaktan almaları önemli. İnşallah belli bir çağa geldikten sonra bu bilgileri işleyerek yeni bilgiler üretmeye ve topluma ışık ve rehber olmaya başlayacaklar. Onun için bizde sabırsızlıkla bekliyoruz. Ayrıca tabi bir teşekkürü de Sayın hayırseverimize yapmak istiyorum. Çok şükür devletimiz de bu kalitede okullar yapabiliyor ama önemli olan bir karşılık beklemeksizin böyle bir eğitim yuvasını topluma armağan etmesi. Onun için Sayın Yarış Ailesini, Nazmi Beye de şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.

BAKAN SELÇUK’TAN BALIKESİR’E GÖREV:“DÜNYADAKİ NİTELİKLE YARIŞACAKSINIZ”

Okul açılışında en son konuşmacı olarak kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin ıslıklı karşılamasına ıslık çalarak karşılık verdi. Eğitimcilerin Sıradışı olduğunu ve çocukların ıslıklı karşılamasına ıslıkla karşılık verdiğini kaydeden Bakan Ziya Selçuk, Yarış ailesi tarafından yaptırılan okulun Balıkesir’e hayırlı olmasını diledi. Bakan Selçuk, “ Bugün biz eğitimle ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun yol göstericiliğinde yeni bir hamleye, yeni bir çıkışa doğru gitmekle meşgulüz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu meşguliyetimizin semeresini alacağız, verimliliğine kavuşacağız hep birlikte. Ancak bu arada Balıkesir’in ayrı bir ödevi var. Balıkesir bizim yeterince dersliğimiz var, bizim yeterince öğretmenimiz var, güzel okullarımız var diyerek durmamış yerinde ve BENGİ diye bir proje başlatmış Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi. Tam da bizim üzerinde durmak istediğimiz konu bu. Balıkesir, Türkiye’deki illerle yarışmayacak. Yarış Ortaokulu gibi okullarımız sayesinde dünya ile yarışacak. Sizin ödeviniz dünyadaki nitelikle yarışmak. Sizin ödeviniz Pisa’daki sıralamanızla ilgili yarışta ne yaptığınızı göstermek ve yükselmek, ilerlemek, yücelmektir. O sebeple ben Balıkesir gibi illerimizin yeni bir ödevi olduğunu vurguluyorum ve inşallah sizden öncülük etmenizi de bekliyorum” dedi.  Bakan Selçuk’un konuşmasının ardından programa katılan protokolün katılımıyla Yarış Ortaokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve protokol okulda incelemelerde bulundu.

BAKANLAR VALİ YAZICI’YI ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yarış Ortaokulunun açılışını yaptıktan sonra Balıkesir Valiliğini ziyaret etti. Bakanlar Ziya Selçuk ve Fatih Dönmez’i valilik kapısında Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve protokol karşıladı. Bakanlara karşılamada çiçek takdim edildi. Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Valilik makamına geçen Bakan Selçuk ve Dönmez’e Sındırgı halısı ve Marmara mermerinden yapılmış satranç takımı hediye edildi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)