Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Triatlonun Kalbi Balıkesir’de Atıyor

Balıkesir, triatlon dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan 2024 Avrupa Triatlon Sprint ve Bayrak Yarışları’na ev sahipliği yapıyor.

Balıkesir, triatlon dünyasının en

Şampiyonanın Basın Lansman Toplantısı, 08 Ağustos’ta Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ve Avrupa Triatlon Federasyonu Genel Sekreteri Kathleen Smet (Belçika), Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, protokol üyeleri, sporcular ve sporseverler katıldı.

Gençlik ve Spor Kenti Balıkesir, şimdiye kadar 2 Türkiye Kupası, 1 Avrupa Kupası ve 1 Avrupa Şampiyonası dahil olmak üzere toplam 4 büyük triatlon etkinliğine ev sahipliği yaptı. 2024 Avrupa Triatlon Sprint ve Bayrak Yarışları ile birlikte, 2’si Avrupa Şampiyonası olmak üzere toplamda 3. uluslararası triatlon etkinliğini gerçekleştiriyor ve triatlon sporundaki başarılarıyla öne çıkmaya devam ediyor.

Bu yılki yarışlara 33 farklı ülkeden toplam 550 sporcu katılıyor ve sporcuların 350’si uluslararası arenadan oluşuyor. Yoğun bir rekabet ortamında geçmesi beklenen yarışlar, triatlonseverlere unutulmaz ve adrenalin dolu anlar sunmayı hedefliyor.

Balıkesir, 2023 yılında düzenlenen Balıkesir Triatlonu ile Avrupa Triatlon Federasyonu tarafından “2023 Yılının En Başarılı Yerel Organizasyonu” ödülüne layık görülmüştü. Bu yıl da, tüm hazırlıklarını eksiksiz tamamlayan Balıkesir, sporcuları ve misafirlerini şehrinde en iyi şekilde ağırlayarak bu prestijli organizasyonla spor alanındaki uluslararası profilini daha da güçlendirmeyi, spor dünyasında etkisini artırmayı amaçlıyor.