Sağlığın hayattaki en önemli şey olduğu herhalde herkes tarafından kabul edilir. Yani insanoğlunun ömrünü harcadığı, uğruna savaştığı, belki kardeşine düşman olduğu, servetten, topraktan ve dünyaya ait bütün güzelliklerden Daha değerli olduğu anlamına geliyor. hal böyle olunca insanlar bu değeri korumak istiyor. sağlıklı kalmak isteyen insanlar bu konularda Bilgi sahibi olmak istiyorlar.ancak bilginin kaynağı çok önemli.doğru bilgiler kadar yalan yanlış bilgiler de insanları yanıltabiliyor.

Eskiden de insanlar birbirlerine Kulaktan dolma bilgiler aktarıyordı, ancak günümüzde sosyal medya kullanımın artmasıyla yanlış bir bilgi  milyonlarca kişiye ulaşabiliyor. bir çok insan sorgulamadan buradaki bilgilerin gerçek olduğunu düşünüyor. bazen deibni sina gibi ünlü tıpçıların sozuymus gibi aktarılıyor. Bazen daha fazla takopçi sayısına ulaşmak için bazen de birbirinden kopyalayarak bilinçsizce yapilan Paylaşımlar söz konusu sağlık olunca tehlike arz edebiliyor.

 Bizim tarihimiz tıp alanında zenginliklerle doludur. ayrıca doğada keşfedilmeyi bekleyen binlerce bitki var. birçok şeyin şifası da orada gizli. ancak sağlık ve güzellik sırları adı altında kim olduğunu bilmediğimiz doğruluğundan emin olmadığımız Bir takım uygulamaları kendi üzerimizde denemek çok kötü sonuçlar doğurabilir. İnsan vücuduna faydalı şeyler kadar zararlı şeylerde bu bitkilerden elde ediliyor. o nedenle özellikle sosyal medyada gördüğümüz her şeyin doğru olmadığını bilelim. belki temizlik ve pratik bilgiler konusunda yanlış bir bilgi edinmek biz de çok zarar vermez ama sağlık konusu çok önemlidir.