Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Hatice Kübra Derya

DEVLETİN İMKÂNLARI BAŞKAN YÜCEL YILMAZ’A AMADE

Eski adıyla Çamlık yeni adıyla Ahmet Edip Uğur Gençlik ve Kültür Merkezi, birçok hizmetin bir arada sunulduğu 7’den 70’e herkes için ince ince düşünülmüş bir mekân oldu.

Camisiyle, kütüphanesiyle, restoranıyla, Balbucks’ıyla, Teknoket’in Kuluçka Merkeziyle, Dijital Gençlik Merkeziyle, konser alanlarıyla ve Balıkesir’deki tarihi değerlerin minyatürlerinin sergilendiği MİNİ10’yla bu mekânda artık eski siluetinden eser kalmadı.

Vakit hepimiz çok kıymetli. Normal şartlarda bir alanda her şeyi bulmak mümkün değil. Ahmet Edip Uğur Gençlik ve Kültür Merkezi bunu sağlıyor. Bilinen adıyla Çamlık, hem eğitim ve tarih açısından, hem sosyo kültürel açıdan artık büyük öneme sahip, hem de Balıkesirlilerin nefes aldığı sosyal cazibe merkezi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyon projelerinden olan bu alan, içerisinde çocukların ilgisini yüksek derecede çekecek oyun alanları, açık hava müzesi, yürüyüş parkurları, mesire alanları ve ticari alanları da barındırıyor.

Eski adıyla Çamlık yeni adıyla Ahmet Edip Uğur Gençlik ve Kültür Merkezi, geceleri aydınlatılıyor, güvenliği sağlanıyor, kentin insanlarına tam gün boyu şehrin manzarasını paylaşıyor.

Tesise inşa edilen Atatürk anıtı Atatürk’ün doğumunun 100. Yılı nedeni yapılmış olup, Balıkesirlinin belleğinde yer alan önemli görsel değerlerden biridir.

Balıkesir Millet Kütüphanesi Ahmet Kot Kitaplığı yeni nesil kütüphaneciliğin ilk örneklerinden ve içerisinde 100 binden fazla eseri barındırıyor. Farklı bir kütüphane sistemine sahip alanda, 120 kişilik konferans salonu, Fikir Coğrafyası Odası, Sesli Kitap Okuma Kabini, Görme Engelliler Okuma Masası, Edebiyat Kahvesi ve Kütüphane Dükkânı bulunuyor.

Bir mübarek kadir gecesinde hizmete açılan Şehitler Camisi’nin en önemli görsel özelliği hilal minaresi ve gün batımında ışıklandırmayla belirginleşen Arapça vav harfi şeklindeki mimaride tasarlanmış olması. Gökyüzünden yapılan çekimlerde muhteşem bir görüntü veriyor.

Yaptığı projelerde gençlere büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gençlerin becerilerini güçlendirmeleri ve akıllı şehir çözümlerine katkıda bulunmaları için teknoloji pazarında katma değerli ürünler yaratmalarının teşvik edilmesi amacıyla Ahmet Edip Uğur Gençlik ve Kültür Merkezine Dijital Gençlik Merkezini de kurdu. Belediyenin desteğiyle, gençleri bilişim, robotik kodlama, e-dönüşüm, dijital pazarlama, sosyal inovasyon ve tasarım gibi geleceğin önemli mesleklerine hazırlayacak bir dizi eğitimin verilmesi için DGM gençlerin sempatisini kazandı.

Genç girişimcileri Balıkesir’de teknolojiyle buluşturmak, hayallerini gerçeğe dönüştürmek için Uydu Kuluçka Merkezi gençler için muhteşem olanaklar sunuyor.

Gençlik Kütür Merkezi deyince Büyükşehir Balıkesir’in marka değerlerinden biri haline gelen, ulusal çay kahve zinciri Balbucks olmadan olur mu? Yücel Yılmaz’ın gençlerin kalbine giden yolu bulduğu Balbucks şubelerinden birini de Ahmet Edip Uğur Gençlik ve Kültür Merkezi’ne açıyor ve yetmiyor yakın zamanda tesise bir de şehrin yöresel lezzetlerinin sunulacağı restoran açacağının müjdesini veriyor.

Başkan Yücel Yılmaz, müzik ruhun gıdasıdır dedi ve tesise kazandırdığı  Konser alanında Fettah Can, Sefo, Reymenn gibi isimlerin sahne almasını sağladı.

Çamlığı adeta açık hava müzesine dönüştüren Başkan Yılmaz, Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik ve Kültür Merkezi’nde Balıkesir merkez ve ilçelerindeki tarihi yapıların minyatürlerinin yer aldığı Mini10’u kazandırdı. Bu özel projenin bulunduğu Çamlık Tepesi, misafirlerine eğlenceli bir deneyim sunmanın yanı sıra zengin tarihi dokusuyla da adeta bir zaman yolculuğuna çıkarma imkanı sunuyor. Balıkesir’in tarihi Paşa Hamamı ve Karesi Türbesi, El Yazmaları Kütüphanesi, Ayvalık Saatli Camii, Balıkesir Zağnos Paşa Camii, Kepsut Ziraat Mektebi, Bandırma İskele Binası, Balıkesir Koca Saat, Balıkesir Şadırvan, Savaştepe Peri Bacaları, Eski Balıkesir Belediye Binası ve Balıkesir Gar’ının minyatürlerinin sergilendiği müze ile MİNİ10 Kuva­-yi Milliye Şehri Balıkesir’e çok yakıştı.

Hayat boyu öğrenme çerçevesinde bir sosyal doku projesi olan Balmek’de Ahmet Edip Uğur Gençlik ve Kültür Merkezi’nde faaliyete başlamıştır. Öğrenmek, üretmek, başarmak ve kazanmak isteyen herkesin ücretsiz eğitim alabildiği Balmek’lerle Balıkesirliler hem kazanıyor, hem ekonomiye katkı sağlıyor.

Anlat anlat bitmiyor. Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi yeni ve farklı fonksiyonlarıyla şehrin marka değerini yükseltti.

MİNİ10 VE BALMEK açılışı için Ahmet Edip Uğur Gençlik ve Kültür Merkezi’ne teşrif eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a hizmetlerinden ötürü “Devletin imkânları sana amade” diyor. Sayın Bakanımıza katılmamak mümkün değil. Sayısız hizmeti Balıkesir’e kazandıran Başkan Yılmaz Ankara’da da takip ediliyor. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilip, 1390 belediyenin başkanlığını yapmak ve başkan kalmak kolay değil. Vizyon ister, özveri ister, fedakârlık ister. Yücel Yılmaz’ın vizyonuna inanan ve güvenen, her zaman arkasında duran Ak Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir ve Ankara’daki Bakanlıklar nezdinde Yücel Yılmaz’ın projelerini takip eden Milletvekilleri, hepsinin birbiriyle uyumu ve hizmeti önceleyen anlayışları Başkan Yılmaz’ın elini güçlendiriyor.

Tabi ki de Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın başarı pastasında en büyük pay, eşi Mehtap Yılmaz’a ait. Her şartta ve koşulda eşinin hep yanında ve büyük destek olan Hanımefendi, 31 Marttan sonrada hizmetlerin artarak devam etmesi için seçim sürecinde aktif çalışıyor. Başkan Yücel Yılmaz için 31 Martta zafer kaçınılmaz gözüküyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER