CHP Büyük Kurultayı’nda değişimcilerin başkan adayı Özgür Özel, 13 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu karşısında seçimi kazanarak partinin yeni lideri oldu. Balıkesir özelinde Özgür Özel’le birlikte yola çıkan Milletvekili Ensar Aytekin, lider değişimiyle birlikte Parti Meclisi’ne girdi. Aytekin’in yükselişi Parti Meclisi’yle de sınırlı kalmayıp önümüzdeki günlerdeki MYK’da da Özel tarafından Genel Başkan Yardımcılığı görevi verilmesi bekleniyor.

Büyük Kurultay öncesinde Kılıçdaroğlu, Özgül taraftarları olarak ayrışan parti örgütleri, seçimin sonuçlanmasıyla birlikte yüzünü yerel seçimlere döndü. Genel merkez düzeyindeki lider ve yönetim değişikliği Balıkesir’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun prensi Ahmet Akın’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda kafalarda soru işareti bırakmıştı. Ancak bu belirsizlik kısa süre içerisinde Özgür Özel ekibinin önemli figürlerinden Ensar Aytekin ve İl Başkanı Erden Köybaşı’nın “Adayımız Ahmet Akın” sözleriyle kafalardaki yerini kaybetti.

 

Aldığımız bilgilere göre Ahmet Akın da kurultay yenilgisini kısa sürede unutup tüm konsantrasyonunu 31 Mart seçimlerine yöneltmiş durumda. 10 gün içerisinde Balıkesir’de seçim ofisini açıp saha çalışmalarına başlayacak. Kılıçdaroğlu’cu, Özel’ci  ayrımı yapılmaksızın örgütün tüm isimleri Ahmet Akın ismi üzerine birleşiyor. Bir hafta sonra partiden Akın’ın adaylığıyla ilgili düzenlenecek basın toplantısıyla adaylık konusunda net açıklamalar gelecek. Ancak şimdiden Akın tüm örgütün desteğini arkasına almışa benziyor. Uzun bir süredir er meydanları başpehlivanlarını bekliyor. Bir an önce çıksalar da Balıkesir siyaseti, genel seçimler sonrası üzerine atılan ölü toprağı üzerinden atsa..