Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Handan Boldan

ANNE BABA

Çağımızın çocuklarımızın üzerinde hızlı bir yayılım sağlayan internetin olumsuzluklarından çocuklarımızı korumak adına daha yararlı ,faydalı ve çocuklarımızın gelişimini olumlu yönde destekleyecek yöntemler bulmak için çabalıyoruz. Bu noktada da karşımıza akıl ve zeka oyunları çıkmaktadır. Okullarda da öğretmenlerimiz bu anlamda hem çocuklarımızı hem de velilerimizi yönlendirmektedir.

Peki akıl ve zeka oyunları nedir yada çocuklarımız üzerinde ne gibi faydaları vardır? Akıl ve Zeka oyunları bilgiye dayanmadan, hızlı düşünebilen ve pratik çözümler üretebilmeyi gerektiren,  zihinsel becerileri geliştirmeye yönelik düşündürücü olduğu gibi eğlenceli oyunlardır. Bu oyunlar hızlı düşünebilme ve karar verme becerilerini ön plana çıkartarak  çocukların kişisel, zihinsel ve duyusal gelişimlerinin artırılabilmesi açısından oldukça faydalıdır. Akıl oyunları sadece çocuklar için değil yetişkinler içinde çok faydalı olan ve tavsiye edilen oyunlardır. Yaşın ilerlemesi ile beyin işlevleri ister istemez yavaşlama  sürecine girmektedir ; beynin yavaşlamasının önüne geçmek için akıl ve zeka oyunları beyin aktivitesini arttırmaktadır. Aynı zamanda bu oyunlar aile içi iletişimde de olumlu gelişmeler sağlamaktadır. Akıl ve zeka  oyunlarının  özellikle çocuklarımız için bir çok faydası bulunmaktadır. Problem çözme becerilerini geliştirdiği gibi dikkat dağınıklığını önler ve konsantrasyonu arttırır. Hele ki günümüzde çocuklarımızda bu dikkat dağınıklığı, konsantre olamama yüzdesi ciddi rakamlarda. Bununda farkındalığı okullarda ortaya çıkmaktadır. Öğretmenlerimizin sınıfta çocuklarımızı dikkatli gözlemlemeleri sonucunda Rehberlik öğretmenleri ile birlikte bu dikkat dağınıklığı ve konsantre  olamama durumunu öncelikle akıl ve zeka oyunları ile çözüme ulaştırmaya çalışmaktadır . Bu anlamda da çok faydası görülmektedir.

Yaratılıcığı arttırır, hızlı düşünme gibi becerilerini arttırmaktadır. Ekip çalışmalarında daha aktif olmalarını sağlamada önemli rol oynamaktadır. Olaylar karşısında sebep sonuç ilişki kurması ,disiplinli olma, araştırma yönlerinin gelişmesi gibi birçok olumlu yönde faydalarını sayabiliriz. Bu oyunların çocuklarımızın geleceklerini tasarlama aşamasında öncülük edeceği kanısındayım.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER