Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Handan Boldan

LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı yüzyıllardır insanların sağlık ve güzellikle ilgili sorunlarını hafifletmek için kullanılan doğanın mucizesi olarak kabul edilen aromatik bir bitkisel yağdır. Tarih boyunca sağlık ve güzellik alanlarında kullanılan Lavanta yağının birçok faydası bulunmaktadır.  Bu yazımızda Lavanta yağının en belirgin faydalarından bahsedeceğim;

  • Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen Lavanta yağı, akne, sivilce ve cilt tahrişi, güneş lekeleri gibi problemleri hafifletmek için kullanılır. Lavanta yağı, doğal ve etkili bir cilt bakımı ürünü olarak geniş bir kullanım yelpazesi sunar. Öncelikle, lavanta yağının cildi yatıştırma özelliği vardır ve hassas ciltler için mükemmel bir seçenektir. Birkaç damla lavanta yağı, sivilce oluşumunu engelleyebilir ve var olan sivilceleri hafifletebilir. Cilt tonunu eşitler ve oluşan yara izlerini, ciltteki lekeleri hızla iyileştirir. Bunun yanı sıra yaşlanmayı geciktirir. Lavanta yağını cilde uygularken dikkatli olunmalı ve cilt tipinize göre seyreltilmiş bir şekilde kullanılmalıdır.
  • Lavanta yağı sakinleştirici özelliği sayesinde stresi ve kaygı bozukluğunu hafifletmede de önemli bir rol oynar. Ayrıca baş ağrısında ve migren gibi durumlarda kullanılabilir. Canlandırıcı aroması sayesinde ağrıları hafifletir, yorgunluğu, huzursuzluğu, kaygı ve endişeyi ortadan kaldırır, zihinsel aktiviteyi arttırır.
  • Sayısız faydalı bileşenleri içeriğinde barındıran Lavanta yağı saç bakımı içinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Uçucu yağ özelliği ile saç derisinin sağlığını korur ve deri de oluşan yaraları iyileştirir, saçı nemlendirir. Düzenli olarak kullanıldığında parlak ve güçlü saç tellerinin oluşumunu sağlar. Saçların beyazlamasını geciktirir, saç derisini temizler, saç dökülmesini azaltır. Kullandığınız bir şampuanın içerisine 2 ya da 3 damla Lavanta yağı damlatarak daha parlak ve canlı saçlara kavuşabilirsiniz.
  • Lavanta yağı bakterileri ve mantarları yok etmede de oldukça etkili bir yöntemdir. Sadece bakteri ve mantarları yok etmeye yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda belirli mantar türlerine ve egzamaya karşıda oldukça etkilidir. Ayak ve vücutta oluşan mantarlara karşı Lavanta yağı seyreltilerek düzenli kullanımda önemli etkiye sahiptir. Temizlik yaparken veya çamaşırlarınızı yıkarken birkaç damla Lavanta yağı kullanmakta bakteri ve mantar oluşumuna karşı etkili olacaktır.

Unutmayalım ki ; Kişi vücudunda yeni bir ürün kullanmadan önce mutlaka dikkatli olmalıdır. Lavanta yağı, alerjiye yatkın kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Kullanmadan önce mutlaka Lavanta yağının yan etkilerine göz atın ve deri de küçük bir bölgede deneme yapın. Özellikle cilt ve saç bakımı için kullanırken dikkatli olun. Lavanta yağını kullanmadan önce mutlaka seyreltin ve kesinlikle ağız yoluyla almayın…

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER