Balıkesirimizin meşhur 5 K’sı..

Kızları..

Kolonyası..

Kavunu..

Kaçığı…

Kaymaklası..

Sonra neyimiz meşhur?..

Balıkesirde Yahudi bile barınmamış..

Bunu neden söyleriz..

Balıkesir milliyetçiliğimiz ön plandadır..Balıkesir ile kendisi, annesi veya babası tarafından soybağı olmayanı kolay kolay içimize kabul etmeme eğilimimiz vardır..

Hem 5 K mızla, hemde Yahudiyi barındırmamakla öğünürüz..!

Bence bir başka özelliğimiz ise Balıkesirlinin birbirini de hiç sevmemesidir..!

Bakın size bir hatıramı aktarayım..

Balıkesirimizin ünlü siması Nadir Karaagaç. Yıl 2000’lerin başı. Mesleki olarak gittiğimiz İstanbul’da üç-beş gazeteci arkadaş Nadir Abinin misafiri olduk. İstanbul Avcılar’da bir işletmede bizi ağırladı, işletmenin sahibi Balıkesirli, o gece bize bir olayı anlattı.. “ Ben 100 daireli bir sitede oturuyorum, koskoca bu yerleşimde 3 Balıkesirli aileyiz ama bu 100  daire ve yaklaşık 600 kişinin yaşadığı bu sitede birbiri ile konuşmayan tek aileler de biz Balıkesirlileriz..!”

Balıkesirliyiz ama Balıkesirli olarak birbirimizi de hiç ama hiç tutmayız..!

Şimdi bunları neden aktardım..

Hepimizin malumu Balıkesirspor’umuzun bu günlerde maddi sıkıntısı diz boyu.. Takım dağıldı dağılacak. Ama içerde öyle karakterli futbolcular var ki; Nizamettin gibi, Mehmet Boztepe gibi ; “ Biz öncelikle Balıkesirsporluyuz takımımızı böyle bir günde yalnız bırakmak olmaz”diyerek ellerinde çok büyük fırsat olmasına rağmen kırmızı beyazlı kulüple sözleşme uzatıyorlar.. Vukoviç ve Glumlac gibi iki yabancı, bugüne kadar ağızlarından bir tek ‘para’ kelimesi çıkmayan ikili. İşte böylesine insanlar Balıkesir’in en önemli markası için büyük fedakarlık yaparlarken içimizdeki bazı İrlandalılar ise(!) kendini Balıkesirli ayaklarına yatırıyor ya..Yazıklar olsun sizin gibi Balıkesirlilere..!