Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Handan Boldan

AŞIRI SICAKLAR

Aşırı sıcaklar bu yıl insanları çok bunalttı. Son bir iki gün biraz serinlese de adeta nefes alamayacak duruma geldik. Ben havanın  bu kadar sıcak olduğu bir yaz hatırlamıyorum. Gündüz ve gece evlerin içinde durmak imkansızdı. Aşırı sıcaklar vücut dengesini bozabilir ve istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Peki aşırı sıcaklarda sağlığımızı korumak için nelere dikkat etmeliyiz.

Birincisi bol bol su içmek. Ani sıcaklık artışlarında vücuttaki fazla ısı ter olarak dışarı atılır. Günlük su tüketim miktarına ulaştığınızda ise su hidrasyonu sağlanır. Susuz kalan bir vücut yorgunluk, halsizlik ve şiddetli baş ağrılarıyla karşı karşıya kalır. O nedenle günlük en az 2, ortalama 3 litre su içilmesi gerekir. İkincisi açık renk ve hafif kıyafetler tercih etmek. Bu sayede vücut ısısı daha iyi şekilde korunur ve serin kalırız. Üçüncü olarak güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş kremi sürmek ve özellikle ultraviyole ve mor ötesi ışınlarının geçişini önleyen güneş kremi kullanmak. Beşicisi, sindirim sistemimizi yormamak adına ağır, yağlı ve sıcak yiyecekler tüketmememiz gerekiyor.

Bunlara ek olarak klima ayarlarına dikkat etmek gerekiyor. Yanlış klima kullanımı baş ve boyun ağrılarına neden olabilir. Klimaları 20-24 derece arasında tutmak ideal. Bir de imkanı varsa gölgeye kaçmak en güzeli.

Artan sıcaklar evde durmayı bile imkansız hale getirirken bu sıcaklarda çalışmak zorunda olanlar için kolaylıklar diliyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER