Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Hatice Kübra Derya

BALIKESİR ADAYLARI TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

31 Mart Yerel seçimlerine 33 gün kaldı. Seçim atmosferi her geçen gün toplumun her kesiminde hissediliyor. Seçim günü olduğu kadar kampanya dönemi de demokrasilerin şenlik dönemleridir. Parti dinamiklerini harekete geçirebiliyor ve propagandanızın sinerjisi yüksekse kampanyanın etkisi de yüksek olacaktır. 3 Mart seçimlerine doğru giderken Balıkesir siyaseti ikiye ayrılmış durumda. İktidar Partisi adayları ve diğerleri. İktidar Partisi adayları değişmeksizin tam kadro sahada işin matematiğine uygun hareket ederken, diğerleri ise ha değişti, ha değişecek, hah değişti işte heyecanı ile süreç tamamlıyor. Partilerin içi ayrı, dışı ayrı rekabet.
CHP, Belediye başkanı ve belediye meclisi üyeleri aday listesi süresinde ilçe seçim kuruluna teslim edilmediği için Balıkesir’in İvrindi ilçesinde yerel seçimlere katılamayacak. Partisi tarafından İvrindi Belediye Başkan adayı olarak duyurulan Ali Kundakçı, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, listenin teslim edilmemesi nedeniyle CHP İvrindi İlçe Başkanı Ayhan Arslanbey’e tepki gösterdi. Süre sona erinceye kadar partisinin ilçe başkanlığında beklediğini belirten Kundakçı, “Saat 14.00’ten beri CHP İvrindi İlçe Başkanlığındaydım. Maalesef İlçe Başkanı ısrarla aramamıza rağmen bizim dosyalarımızı seçim kuruluna vermek için gelmedi. Dolayısıyla dosyalarımızı seçim kuruluna teslim edemedik.” ifadesini kullandı.
Bigadiç’te CHP ile İYİ Parti arasında geçenler de ayrı bir vaka. İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez “Bizdeki operasyon şeytana taş çıkartır” söylemiyle yönetilen operasyonların kapalı kapılar arkasında gizli pazarlıkları anlattı. Çömez’e hak vermemek mümkün değil. İYİ Parti ile CHP arasında yaşananlar Türk siyaset tarihinde hiç görmek, anmak istemediğimiz cinsten. İYİ Parti listelerin seçim kuruluna teslim edilmediği için Bigadiç’de aday gösteremedi. Ve “satın alınmış” diye nitelendirdiği kişilerin CHP’den aday gösterildiğini ifade etti. Üstelik tüzüğe aykırı olduğunu İYİ Parti adaylarının CHP listelerinde olmasını siyasi kepazelik olarak haykırdı. Çok haklısın Sayın Çömez, bu millet bu siyasi kepazeliklerden bıktı. O yüzden 16 seçimdir tavrını, tercihini aynı partiden yana kullanıyor. Türk siyasetine pazarlık partileri diye bir kavram sokuldu. Kazanamayacaklarından emin olanlar kaybettirmeye endenkslenmişler.
Bazen de aday değişikliğine giderler. CHP Karesi’de aday gösterdiği Serpil Akgül’ü değiştirerek AK Parti’den istifa eden Mesut Akbıyık’ı aday gösterdi. İşin ilginç tarafı Akbıyık, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP  yeni Genel Başkanı Özgür Özel hakkında FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle suç durusunda bulunmuşluğu iddiası.
Bir türlü anlam veremediğim bir konu var. Bir insan mensubu olduğu partiden aday gösterilmeyince nasıl olur da dünya görüşü, geçmişi, gelecek ideali farklı olan bir partinin adayı olabilir?
Yine bir Hatice Kübra Derya klasiği soruyu buraya bırakıyorum “Bu ne perhiz bu lahana turşusu?”
Yazının başında dediğim gibi seçime daha 33 gün var. 33 gün nelere gebe yaşayıp göreceğiz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER