Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Hatice Kübra Derya

DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ

15 Temmuz hain darbe girişimin ardından 8 yıl geçti. Türkiye’nin birliğine kasteden FETÖ’cü hainlere geçit verilmedi, milletin iradesi galip geldi.

O gece Türkiye’nin geçilmez olduğu tarihe kazındı. TSK içinde konuşlanmış FETÖ üyesi hainlerin kalkışması, milletin sağlam iradesi ile önlenirken, darbe girişimi 22 saatte bertaraf edildi.  O gün önce kara bir leke, ardından bir destan olarak kazındı akıllara.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimizi illerimizin meydanlarına davet ediyorum. Havalimanlarına davet ediyorum ve milletçe meydanlarda havalimanlarında toplanalım ve bunların o azınlık gurubu, tanklarıyla, toplarıyla gelsinler ne yapacaklarsa halka orada yapsınlar. Ben halkın üstünde bir güç tanımadım” çağrısı üzerine Türkiye’nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle darbe girişimi bertaraf edildi. Halkın meydanlardaki kararlılığı, darbe girişiminin başarısız olmasında büyük rol oynadı. Hainlerin kalkışması bir gün bile sürmedi.

15 Temmuz gecesinden geriye kalanlara baktığımızda milleti makarnacı diye yaftalayanların bankamatik kuyruklarından makarna kuyruklarına koştuklarına şahit olduk.

FETÖ’cü teröristlere karşı millet tarihi bir destan yazarken kimileri de evlerinde keyifli bir bekleyiş içerisindeydi. 15 Temmuz gecesi yaşananları tiyatro diyerek yaşanan onca acıyı hafife alan, darbe girişimini evinden kahve içerek izleyen zihniyeti asla unutmayacağız.

Türkiye’nin okullarında okumuş, bu ülkenin kurumlarında görev yapan, aklını, beynini ve vicdanını başka yerlere kiralamış olanlar… Kendi insanına kurşun sıktı.

O gün değilse ne zaman devletinizle hizalanacaktınız?

Ne yazık ki Türk Milletinin tarihi zaten böyledir. Bir yanda vatanı uğruna can verenler, geride al bayrağı gökte özgürce dalgalanan bir vatan bırakır. Bir yanda da vatana ihanetten vazgeçmeyen Türkiye’yi düşürmek için her yolu deneyen, terörü besleyip, büyüten, açıktan ve gizliden destek olan ruhunu 1 dolara satan hainler de çoktur.

Vatan sevgisi maya tutmayan kansızlara, vatanını peşkeş çeken hainlere bu millet 15 Temmuz’da verdiği cevapla dünyaya demokrasi dersi vermiştir.

Hiçbir zaman boyunduruk altına girmemiş bu vatanın has evlatları, tarihinde verdikleri bağımsızlık mücadelesinin bilinciyle ilelebet darbelere karşı göğsünü siper etmeye devam edecek ve Türkiye sancağını asla yere düşürmeyecektir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER