Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Handan Boldan

FARKLILIKLAR

İnsanlar çok çeşitli karakterdedirler ve herbirinin bir farklı zevkleri ve ilgi alanları vardır. Özellikle aynı ailede doğan ve büyüyen kardeşler arasındaki farklılık çok şaşırtıcıdır. Aynı ev, aynı koşullar, aynı eğitim kardeşler arasındaki farklılıkları engelleyemez. Biri sinirliyken bir sakin olabilir, bir hırslı diğeri rahatına düşkün olabilir. Dinledikleri müzikler, eğlence anlayışı, hayat görüşleri de farklı olabilir. Bu saydıklarımız çoğunlukla gözlemlediğimiz durumlardır. Kardeşler arasında bile durum böyleyken toplumu oluşturan insanlar arasındaki farklılık ve çeşitlilik çok normal karşılanmalıdır.

Farklılıklar günümüz teknolojisinde çok net anlaşılabilir. Sosyal medyada ve dijital platformlarda pek çok dijital içerik insanların beğenisine sunuluyor. Bu sayede herkes kendi zevkine, eğlence anlayışına ve dünya görüşüne göre içerikleri izliyor. Diğer bir ifadeyle izlenme sayıları aslında benzer zevklere sahip insan sayılarını gösteriyor. Kimi ise daha eğitici içerikleri yine kandi dünya görüşüne uygun bulduğu platformlardan takip ediyor.

Bu kadar belirgin olmasa da toplumdaki insanların belirli öncelikleri ve tercihleri vardır ve bunları net olarak ortaya koymak; buna paralel olarak duygu ve düşüncelerimizi de net ifade etmek, bizim daha iyi tanımlanmamıza ve konumlanmamıza yardımcı olur. Bu sayede bizimle aynı frekansta olan kişiler bizlere daha kolay ulaşabilir. Bizlerde kendimize daha çok benzeyen insanlarla tanışma ve sosyalleşme imkanı bulabiliriz.

Ancak çoğu zaman durum böyle olmuyor. Yeni tanıştığımız insanlara zıt düşmemek adına kendi değerlerimizi ortaya koyamıyoruz. Daha sonra tutarlı olmak adına, zıt düştüğümüz konularda sessiz kalmayı tercih ediyoruz. Bu da uzun vadede bizisıkan bir duruma dönüşüyor. Özgüven kavramı da aslında tam da bununla alakalı. Kendi değerlerimizle barışık olmak ve karşımızdakinin tepkisine aldırmadan net olarak ifade etmek. Aksi takdirde karşımızdakini kırmamak adına veya iyi geçinmek adına kendimize sakladığımız düşüncelerimiz ve yargılarımız sonrasında bizleri her zaman rahatsız edecektir. Daha da kötüsü kendimizi net olarak ortaya koyamadığımız için bize daha çok benzeyen insanlarla beraber olmamızı engelleyecektir. Günümüz dünyasındaki varolan bu çeşitlilik, her türden film, her çeşit düşünce ve her çeşit hobi ve etkinlik için çok sayıda insan kitlesini etrafında toplar. Kendimiz gibi olanları bulabilmek için atacağımız ilk adım, kendimizi net olarak ifade edebilmektir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER